Hier moet je op letten bij het verzekeren van jouw racefiets

woensdag 29 juni 2022 om 00:00
Hier moet je op letten bij het verzekeren van jouw racefiets
Ad

Of je nou een mooi-weer-rijder bent, lange dagtochten maakt of met hoge snelheid over de weg scheurt: voor veel wielerliefhebbers is de racefiets hun kostbaarste bezit. Velen zijn er bijzonder zuinig op en moeten er niet aan denken dat ze dor diefstal of beschadiging hun favoriete hobby niet meer kunnen uitoefenen. Toch heeft zeventig procent van onze bezoekers zijn racefiets niet verzekerd. Een racefiets verzekeren is echter niet zo ingewikkeld als je zou denken en het hoeft bovendien niet schreeuwend duur te zijn.

Bij het afsluiten van een verzekering, is het belangrijk om verder te kijken dan enkel de premie die je iedere maand moet betalen. In samenwerking met Laka zetten we enkele aandachtspunten op een rij en bieden we je een mooie deal om met een gerust hart de weg op te gaan.

Zorg ervoor dat je voldoende vergoed krijgt

Zelfs wanneer je er alles aan doet, is diefstal nooit honderd procent uit te sluiten. Jaarlijks wordt er in Nederland voor 600 miljoen euro aan fietsen gestolen. Ook racefietsen zijn bijzonder in trek.

Wordt je fiets onverhoopt gestolen, dan is het handig dat de verzekering voldoende uitkeert om een vergelijkbare fiets terug te kopen. Let daarop bij de polisvoorwaarden. Sommige verzekeraars keren namelijk enkel de dagwaarde uit. Bovendien dien je rekening te houden met jouw eigen risico, oftewel het bedrag dat je niet vergoed krijgt.

Bij Laka heb je geen eigen risico of afschrijving op je fiets. Bovendien worden eventuele claims behandeld door fietsexperts die snappen hoe jouw fiets in elkaar zit. Zorg er wel voor dat je, wanneer je je fiets onbeheerd achterlaat je fiets op slot zet met een ART2 goedgekeurd slot. Als je een fietstocht maakt, hoef je het slot niet met je mee te nemen, tenzij je natuurlijk van plan bent om je fiets onbeheerd achter te laten.

Krijg je ook reparatie vergoed?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Olie op de weg of een andere weggebruiker die geen voorrang geeft, kunnen leiden tot een vervelende smak. Daarbij kan je niet alleen jezelf lelijk bezeren, maar ook de nodige schade aan jouw fiets oplopen.

Let er daarom op dat jouw polis niet alleen een vervanging, maar ook een reparatie zal vergoeden. Bij Laka zit dat allemaal in het pakket. Bovendien kan je ook gebruikmaken van een thuisbrengservice en wordt je bij pech veilig thuisgebracht. Als het kan wordt jouw fiets zelfs ter plekke gerepareerd.

Maakt niet uit waar je bent

Als het goed is, blijft jouw fiets niet het hele jaar in de schuur staan. Je gaat er zo vaak als je kan mee op pad en als het even kan neem je hem ook mee op vakantie. Maar mocht je onverhoopt schade oplopen, zorg er dan wel voor dat je ook gebruik kan maken van jouw verzekering.

Laka’s dekking kent geen grenzen. Je bent verzekerd tijdens trainingsritten, wedstrijden en toertochten en bij diefstal binnen- en buitenshuis. Er is een wereldwijde dekking tot 120 dagen in het buitenland

Staat jouw fiets op je auto? Dan ben je nog steeds verzekerd, zodat je zorgeloos nieuwe plekken kunt ontdekken. Verlies door derden, zoals een vliegmaatschappij of koerier, is eveneens geen probleem.


Verzekeren bij Laka

Met Laka hoef je je bij diefstal of schade geen zorgen meer te maken en ben je verzekerd in een collectief van fietsers. Zo ga je altijd beschermd op pad. Je betaalt een eerlijke, variabele premie met een ingebouwd maximum gebaseerd op de waarde van je fiets. Hierdoor betaal je nooit teveel en bent je altijd optimaal beschermd. Laka is dagelijks opzegbaar en je bent gedekt zonder eigen risico of afschrijving. Wat er ook met je fiets gebeurt, Laka dekt het.

Krijg nu 1 maand gratis

Als je op zoek bent naar een handige en betaalbare manier om je fiets en fietsuitrusting te beschermen is Laka precies wat je nodig hebt. Als lezer van WielerFlits krijg je nu exclusief 1 maand gratis met code WIELERFLITS.

Klik hier om je vandaag nog aan te melden!

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone