Het zand van de Zilvermeercross lokt Van Aert en Cant naar Mol

Het zand van de Zilvermeercross lokt Van Aert en Cant naar Mol

© Cor Vos

maandag 11 januari 2021 om 13:16

Kersverse Belgische kampioenen Wout van Aert en Sanne Cant showen hun tricolore voor het eerst in Mol, zaterdag aanstaande. Dat de Zilvermeercross een aantal zandpassages rijk is, speelt dit jaar in het voordeel van organisator Koen Monu. Een overzicht van de voorlopige deelnemerslijst.

Twee weken voor het WK in Oostende, past Mol perfect in de aanloop die de nieuwe Belgische kampioen. “Ook al heb ik dit seizoen al een aantal veldritten afgewerkt, een specifiek zandparcours zat er nog niet bij”, laat de renner van Jumbo-Visma weten. “Dus zette ik die wedstrijd graag op mijn programma, ook al omdat die cross perfect te matchen is met de stage die ik nadien inlas. Op zaterdagavond nog vertrek ik naar Spanje, om er aan te sluiten bij de rest van de ploeg.”

Wout van Aert krijgt aan het Zilvermeer onder meer concurrentie van Toon Aerts, Lars van der Haar, Corné van Kessel, Felipe Orts en Vincent Baestaens. Er niet bij: Mathieu van der Poel, die vandaag op stage vertrekt naar Spanje.

Brand, Cant, Vos
Ook bij de vrouwen treedt een kersverse nationale kampioene aan. Sanne Cant kreeg in Meulebeke voor de twaalfde keer op rij de driekleur om de schouders, en als zandspecialiste ziet ook zij de wedstrijd in de Kempen als aperitief voor de hoofdschotel die eind deze maand aan de kust wordt geserveerd.

Cant krijgt aan het Zilvermeer weerwerk van onder meer Lucinda Brand, Marianne Vos, Rebecca Fahringer, Manon Bakker, Yara Kastelijn, Fem van Empel, Clara Honsinger en Ellen Van Loy.

Dit artikel delen:

6 Reacties

kelderfan 11 januari 2021 om 13:32

Dat wordt met recht zandhappen. Wout kan zijn lol op.

Murcia 11 januari 2021 om 14:13

10000 euro in de pocket en een goede training voor het WK. Wout is lekker bezig.

Roosje 11 januari 2021 om 14:30

Ik heb nog maart weinig gelezen over het WK-parcours van dit jaar behalve dat het een zandparcours is. Zijn beide parcoursen met elkaar vergelijkbaar (Mol en Oostende) uitgaande van dezelfde weersomstandigheden?

Murcia 11 januari 2021 om 14:49

Zijn toch wel verschillend naar mijn mening, Mol is in dit seizoen wel de enige plek met een lange zandpassage zoals bij het strand in Oostende maar een obstakel zoals de Brug kent men daar niet. Die brug is in Oostende 135 meter lang, en de renners moeten een stijgingspercentage van 21% overwinnen volgens de site van de organisatoren. Hoogtemeters 35 vanaf de ene kant en 55 vanaf de andere. Dat gaat gedurende het WK een echte beproeving worden. De paardenrenbaan aan het eind met de combinatie van gras en sintels is ook niet te vergelijken.

S'mon 11 januari 2021 om 15:42

https://www.wkoostende2021.be/nl

Bij technische fiche vind je de belangrijkste informatie terug.

https://www.zilvermeercross.be/nl/informatie/parcours

En dit is het parcours van Mol, dan kun je zelf uitmaken of het op elkaar lijkt.

Arie den Blanken 11 januari 2021 om 17:43

Een kop: “Het startgeld lokt Van Aert en Cant naar de Zilvermeercross in Mol” zal denk ik dichter bij de belangrijkste motivatie liggen.

Headlines

Materiaalzone

Populair