“Het wielrennen is een wereld van hypocrieten”
woensdag 23 juli 2008 om 19:21

“Het wielrennen is een wereld van hypocrieten”

Het zijn de woorden van de man die dit ons erg duidelijk maakte deze Tour, Riccardo Riccò. Tijdens een trainingsritje gaf hij zijn commentaar op de gebeurtenissen rond zijn Tour-uitsluiting.

“Enkele collega’s hebben me de middenvinger getoond”, zo verklaart Riccò zijn uitspraak, waarmee hij misschien wel naar Bram Tankink verwijst. “Contador van zijn kant is naast een heel sterke renner ook een heel intelligente. Hij had op mij kunnen schieten, maar heeft gezwegen.”

“Dat nachtje in de cel was verschrikkelijk: een nauwe, hoge en donkere cel. Ik had juist een bed en een deken om te slapen, meer niet. Totaal isolement ook. De hoofdinspecteur die me ondervroeg, was wel sympathiek. Na de ondervraging wilde hij mijn gesigneerde bolletjestrui, een foto en nog wat handtekeningen voor zijn vrienden.” Vertelt hij over de tijd nadat hij door de Franse politie gearresteerd werd.

En hoe zat het dan met het gerucht dat hij aan de dopingcontrole wilde ontsnappen? “Dat is echt belachelijk, zelfs een tovenaar kan daar niet aan ontsnappen.”

Ook heeft hij nog een opmerking gericht aan de criticasters die direct na zijn arrestatie riepen dat hij zonder dope natuurlijk nooit zo hard naar boven had kunnen rijden: “Gisteren zag ik mezelf voor het eerst terug op YouTube tijdens de Tour. Ik vloog niet, het waren de anderen die niet hard gingen. Ik reed op mijn niveau van de Giro.”

Wat de geruchten dat hij in de Giro al gebruikt zou hebben natuurlijk niet tegenspreekt.

RIDE Magazine