Hesjedal dacht dat 2015 laatste seizoen zou zijn

Hesjedal dacht dat 2015 laatste seizoen zou zijn

foto: Sirotti (archief)

zaterdag 2 januari 2016 om 14:41

Kersvers nieuwkomer Ryder Hesjedal kijkt namens Trek-Segafredo uit naar de Giro d’Italia. De eindwinnaar van de Italiaanse ronde in 2012 was daar aan het begin van 2015 nog niet zeker over, vertelt hij aan VeloNews. Hij dacht aan zijn laatste seizoen als prof te beginnen.

“Zelfs vorig jaar, aan de start van het seizoen, had ik gedachte dat het mijn laatste seizoen zou zijn”, erkent de inmiddels 35-jarige Hesjedal. “Dat spookte door mijn hoofd, maar toen het seizoen op gang kwam, raakte ik weer gemotiveerd.”

Die motivatie haalde de Canadees uit de Giro d’Italia en de Tour de France. In Italië haalde hij vijf toptienklasseringen binnen (waarvan twee tweede plaatsen) en eindigde hij als vijfde in de algemene rangschikking. In de Tour de France moest hij op Alpe d’Huez enkel Thibaut Pinot en Nairo Quintana voor zich dulden.

‘Tijd om door te gaan’
Hesjedal komt over van Cannondale-Garmin, waar hij sinds 2008 onder contract stond. Hij overleefde twee fusies en was samen met Tom Danielson nog over van de basisploeg waar Jonathan Vaughters mee begon destijds. Toch koos de Girowinnaar van 2012 voor Trek-Segafredo.

“Het was gewoon tijd om door te gaan en ik heb een plek gevonden. Ik zei: ‘OK, laten we het doen’. Daar heb ik niet veel verder over nagedacht”, zegt hij over zijn keuze voor de ploeg van Bauke Mollema en Boy van Poppel.

‘Veel te danken aan de Giro’
In 2016 zal Hesjedal opnieuw de Giro d’Italia rijden. “Dat is mijn waarde nu bij de ploeg”, aldus de Canadees. “Ik ben een oud-winnaar en heb veel te danken aan de Giro. We hebben Bauke in de ploeg en hij heeft al bewezen om de leider te zijn in de Tour. Ik wil mijzelf niet dwingen tot iets. Het parcours is iets anders, maar de Giro is altijd lastig. Fabio Aru is er niet, dus dat is goed”, grapt Hesjedal. “Ik hoorde dat Valverde, Nibali en Uran gaan, dus het zal een mooie koers worden. Wat de Giro altijd al is.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

achtpuntzes 2 januari 2016 om 15:04

dat scheelt toch weer een wilg. ;)

Polleke 2 januari 2016 om 15:35

Kleurt de koers altijd…sterke beer….

IljoKeisseFan 2 januari 2016 om 15:44

Was dat maar zo..

tdv21 2 januari 2016 om 16:30

Het toppunt van niet willen opgeven die Canadees. Neem nu hoe hij op Alpe d’Huez Quintana’s wiel maar niet wilde lossen. Prachtig om te zien.

xistnc 2 januari 2016 om 16:42
Quote van Ryder:
It was time to move on

.
“Tijd om door te gaan” dekt hier de lading niet echt.

ValverdeBassoNibali 2 januari 2016 om 16:43

Hetzelfde in de Giro van 2014, toen die ook Quintana probeerde te volgen.

jerteg 3 januari 2016 om 02:11

Is hij al 35?? Dacht altijd dat hij 28 ofzo was haha

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair