Herstelde Tom Pidcock kan resterende MTB-programma afwerken
foto: Cor Vos
zondag 24 september 2023 om 09:30

Herstelde Tom Pidcock kan resterende MTB-programma afwerken

Tom Pidcock zal dit seizoen, zoals eerder gepland, nog drie keer in actie komen op de mountainbike. De 24-jarige Brit moest goed twee weken geleden wegens zadelpijn nog opgeven in de Tour of Britain, maar heeft nu geen last meer van dit euvel.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De renner van INEOS Grenadiers had tijdens de Tour of Britain last van een zadelpijninfectie. Pidcock besloot na zes etappes dan ook in de remmen te knijpen, en zich te richten op zijn herstel. “Ik heb nu een paar goede trainingsweken achter de rug, al heb ik niet mijn topniveau te pakken. Ik kijk er wel naar uit om nog enkele weken uit te komen op de mountainbike”, laat de veelzijdige coureur weten via Instagram.

Duel met Mathieu van der Poel?
Pidcock zal vandaag dus gewoon deelnemen aan het testevent voor de Olympische mountainbikewedstrijd van volgend jaar in Parijs. De Brit zal er de degens kruisen met onder meer Mathieu van der Poel, die ook in Parijs is om het Olympische MTB-parcours te verkennen.

Voor Van der Poel is het ook meteen zijn laatste wedstrijd van het seizoen, maar Pidcock – de regerende wereldkampioen en Olympisch kampioen op de mountainbike – is de daaropvolgende weken nog te zien in de Wereldbeker in het Amerikaanse Snowshoe (27 september-1 oktober) en de Wereldbeker in het Canadese Mont-Sainte-Anne (5-8 oktober).

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
24 september 2023 12:10
Ik vind het bijzonder dat Ineos hem nog zoveel ruimte geeft om te mountainbiken. Naar de wedstrijden zelf gaan nog best wat mensen maar omdat het zo vreselijk saai is, kijkt er op tv geen kip naar. Zelfs in Belgie, waar wielrennen sport nummer 1 is, heeft er geen hond interesse in mountainbike. Voor een sponsor lijkt het daarom totaal niet aantrekkelijk om de beste renner van de ploeg in te zetten in deze discipline.
24 september 2023 11:39
Had hem graag nog in Lombardije gezien. Niet afwachtend want dan heeft hij geen kans tegen de Slovenen of Evenepoel, maar op 40 km van de streep al zijn kaarten op tafel gooiend.

Blijft toch een beetje een spagaat, veel meer dan bij Van der Poel, die weg/mountainbike ambities. Als hij volgend jaar in Parijs wint is hij 24 en heeft hij EK, WK en 2 keer Olympisch goud. Hopelijk dan een paar jaar alles op de weg en zien waar hij nu echt uitkomt. Als het niet volledig lukt, kan hij altijd weer swichten en voor een eventuele 3de titel gaan in 2028. Maar als je 2de wordt in Amstel en Luik en wint in de Strade en op Alpe d'Huez in de Tour zit er toch echt een giga potentieel in.

Reacties zijn gesloten.