Herstelde Kelderman kent ploeggenoten voor Ronde van Catalonië

vrijdag 19 maart 2021 om 09:25
Herstelde Kelderman kent ploeggenoten voor Ronde van Catalonië

Ter Illustratie - foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Catalonië (22-28 maart). Voor Wilco Kelderman wordt het zijn eerste koers sinds zijn trainingsongeval in januari. De Nederlander krijgt het gezelschap van onder meer Peter Sagan, Ide Schelling en Jordi Meeus.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“In Catalonië verwacht ik niet direct voor het klassement te rijden. Het is vooral fijn dat ik sneller dan verwacht weer in het peloton rijd”, zo vertelde Kelderman eerder deze week in een interview met het AD. De 29-jarige ronderenner, die zich opmaakt voor zijn debuut voor BORA-hansgrohe, heeft al een hoogtestage van tweeënhalve week in de benen.

Sagan hoopt, net als Kelderman, zijn conditie aan te scherpen in de Ronde van Catalonië. Doordat de sterke sprinter van BORA-hansgrohe in Spanje koerst, slaat hij de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem over. “Ik heb veertien dagen niet gefietst door mijn coronabesmetting, dus ik mis gewoon de kilometers in mijn benen”, aldus Sagan.

Met Lennard Kämna beschikt de ploeg ook nog over een talentvolle klimmer die wellicht in staat is om een goed klassement te rijden. De jonge Belg Meeus is met zijn sprintsnelheid dan weer een gevaarlijke klant voor de wat vlakkere etappes. Ook Ben Zwiehoff, Frederik Wandahl en Schelling (de laatste weken goed op dreef) maken deel uit van de selectie.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor Ronde van Catalonië (22-28 maart) 
flag-de Lennard Kämna
flag-nl Wilco Kelderman
flag-be Jordi Meeus
flag-sk Peter Sagan
flag-nl Ide Schelling
flag-dk Frederik Wandahl
flag-de Ben Zwiehoff

Dit artikel delen:

5 Reacties

Het Rode Rugnummer 19 maart 2021 om 10:17

Heel lekker team! Kamna kan van groot nut zijn lijkt mij, maar de rest natuurlijk ook prima. Ben ook wel benieuwd naar Schelling

0
KimJungPoels 19 maart 2021 om 10:27

Of Kelderman kan dit rondje van groot nut zijn voor Kamna. ;)

0
Bummetje 19 maart 2021 om 10:32

Ben ook benieuwd naar de atypische neoprof Ben Zwiehoff, die klom best aardig in de UAE en gaat straks ook naar de Giro. En als hij goed rijdt in deze ronde misschien ook naar de Waalse klassiekers?

0
Verweggistan 19 maart 2021 om 12:43

Dat scheelt weer een voorstelrondje. Had natuurlijk gekund dat iemand niet bij het trainingskamp was en dat Kelderman die ploegmaat dus nog niet had eerder ontmoet.

0
Renzeva 19 maart 2021 om 22:11

Wordt nog natuurlijk gewoon ‘inrijden’ voor Kelderman. Echt even iemand om in de gaten te houden deze koers hoe hij ervoor staat, volgens mij was de blessure veel minder erg dan (alweer) gedacht… hopen dat ie wat in orde is al en dan benieuwd…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone