Herstelde Dries Devenyns maakt rentree na drie maanden afwezigheid

vrijdag 15 juni 2018 om 08:13
Herstelde Dries Devenyns maakt rentree na drie maanden afwezigheid

foto: Sirotti

Dries Devenyns maakt vandaag in Dwars door het Hageland na drie maanden afwezigheid zijn rentree in het peloton na een herniaoperatie. De 34-jarige Belg van Quick-Step Floors moest in Parijs-Nice afstappen met pijn in zijn onderrug en dit bleek na onderzoek een hernia te zijn.

“Het is afwachten hoe Dries die eerste wedstrijdkilometers verteert. Het is voor ons – net als voor hem – koffiedik kijken hoe conditioneel sterk hij staat”, zegt ploegleider Geert Van Bondt in Het Nieuwsblad. “Devenyns is een hele periode out geweest. Het belangrijkste is dat hij na zijn operatie weer pijnvrij kan fietsen. Vraag is hoe dat zich gaat vertalen in een echte koers.”

De Belg rijdt na Dwars door het Hageland ook nog de Elfstedenronde in Brugge, Halle-Ingooigem en het BK op de weg in Binche. Daarna volgt een trainingskamp in Livigno. “Een deelname aan de Tour is niet meer aan de orde. Misschien kan hij aan de slag in de Ronde van Spanje, maar dat moet de toekomst uitwijzen”, aldus De Bondt.

Goede seizoensstart
Devenyns was goed aan het seizoen begonnen. Zo eindigde hij als vijfde in de Tour Down Under, finishte hij als vierde in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en werd hij zesde in de Tour of Oman.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair