Devenyns enkele maanden uit competitie door hernia

Door Ties Wijntjes, woensdag 14 maart 2018 om 12:43

foto: Sirotti

Dries Devenyns zal een paar maanden niet kunnen koersen door een operatie. Hij moest in Parijs-Nice afstappen met pijn in zijn onderrug en dit bleek na onderzoek een hernia te zijn, zo maakt zijn ploeg vandaag op haar website bekend.

Tijdens de laatste etappe van Parijs-Nice moest hij de koers vroegtijdig verlaten. Hij had pijn in zijn onderrug die uitstraalde naar zijn linkerbeen. Eenmaal terug in België wees onderzoek uit dat dit veroorzaakt werd door een hernia waarvoor hij onder het mes moest. De operatie heeft gister in Herentals plaatsgevonden en de hernia is daar met succes verwijderd.

Devenyns mag één maand niet fietsen en zal vervolgens nog een rehabilitatieprogramma te gaan hebben. Desalniettemin is de 34-jarige Belg blij dat hij verlost is van de pijn. “Ik baal dat ik de koersen mis die ik op de planning had staan want mijn vorm was goed. Maar ik kan je niet vertellen hoe blij ik ben om binnenkort weer van de pijn af te zijn. Ik waardeer de steun van het team en de doktoren van het ziekenhuis. Ik hoop dat het vanaf hier alleen nog maar beter gaat worden dit seizoen”, vertelt hij.

De klassementsrenner was nochtans goed aan het seizoen begonnen. Zo eindigde hij als vijfde in de Tour down Under, finishte hij als vierde in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en werd hij zesde in de Tour of Oman.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties