Herrada zet kroon op eindzege in Ronde van Luxemburg

zondag 9 juni 2019 om 16:02
Herrada zet kroon op eindzege in Ronde van Luxemburg

foto: Cor Vos

Jesús Herrada heeft de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Cofidis wist en passent ook nog de slotrit in de hoofdstad van het Groothertogdom te winnen, ondanks verwoede pogingen van Roompot-Charles om hem uit het geel te rijden.

Kopgroep van de dag
Acht renners wisten in de vlucht van de dag te geraken: Sergio Rodriguez (Euskadi-Murias), Adrien Petit (Total Direct Energie), Delio Fernandez (Delko Marseille Provence), Ludovic Robeet (Wallonie Bruxelles), Sjoerd van Ginneken (Roompot-Charles), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Philipp Walsleben (Corendon-Circus) en Colin Joyce (Rally-UHC).

Alles kwam neer op de finale, waar de Pabeierbierg (825 meter aan 9%, maximaal 14%) de scherprechter was. Deze werd in de laatste twaalf kilometer vier keer beklommen; de laatste keer als finish.

Herrada wat attent – foto: Cor Vos

Herrada countert aanvallen Roompot-Charles
Delio Fernandez bleef het langst over van de vroege vluchters. Cofidis gaf de Spanjaard een kleine halve minuut met nog twee keer de Pabeierbierg te gaan. Pieter Weening wist op de voorlaatste klim het gat bijna dicht te rijden, maar de ervaren Fries wist geen gaatje te slaan. Fernandez bleef wel vooruit, maar door werk van Roompot-Charles werd hij in de slotronde nog gegrepen.

Weening verzorgde de lead-out voor Maurits Lammertink, die de rit moest winnen om nog hoop te houden om de eindzege. Jesús Herrada bleek alleen veel te sterk voor de Nederlander. De Spanjaard zette in de laatste meters zijn concurrenten op hun plek; Herrada won de slotrit en pakte ook de eindzege.

In het eindklassement werd Maurits Lammertink (Roompot-Charles) tweede, voor Andrea Pasqualon (Wanty-Gobert).

Cofidis domineert
De vijfdaagse Ronde van Luxemburg is een heuse Tour de Cofidis gebleken. Met Christophe Laporte won de Franse ploeg de proloog en de eerste etappe in lijn. De tweede etappe werd gewonnen door aanvaller Pieter Weening. Op de vierde dag greep Jesús Herrada de macht, waarna hij in de slotrit de kers op de taart wist te zetten.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dolfy 9 juni 2019 om 16:08

Duidelijk de beste op dat lastig klimmetje, Herrada. Mooie koers gezien Fernandez Cruz hield helemaal tot dat laatste klimmetje vol..

FDJ 9 juni 2019 om 16:29

4 etappes en het eindklassement. Dat is voor een Procontinentale ploeg heerlijk als resultaat. En Laporte laat toch wel zien het koopmanschap te verdienen in de Tour. 5e seizoenszege alweer en Bouhanni moet nog altijd de 0 van het scorebord vegen.

BenderBeach 9 juni 2019 om 17:22

Roompot ook sterk als blok, dit is hun niveau.

Mystery Rider 10 juni 2019 om 08:03

Goeie voorbeschouwing van WF – alle 4 en 3 sterren in de top4 van de uitslag.

Zat ernaast met Baptiste Planckaert op mijn pronostiek maar hij laat wel zien met een mooie 6de plaats dat hij in vorm is!

Headlines

Materiaalzone

Populair