Hennessy juicht in Gent-Wevelgem/Kattekoers U23

Hennessy juicht in Gent-Wevelgem/Kattekoers U23

foto: Sirotti

zondag 26 maart 2017 om 15:49

De beloftenversie van Gent-Wevelgem, beter bekend als Kattekoers, is gewonnen door Jacob Hennessy. De 20-jarige Brit was vanuit de vroege vlucht de betere van Ian Garrison (Verenigde Staten) en Rasmus Fossum Tiller (Noorwegen). Door Hennessy’s zege is Groot-Brittannië de eerste leider in de UCI Nation’s Cup U23.

Twee Nederlanders mee in vroege vlucht
Zoals eigenlijk altijd vlogen de beloften er meteen vanaf de start in. Al snel resulteerde dat in een kopgroep van maar liefst negentien renners. Onder hen vonden we met de Amerikanen Ian Garrison, Neilson Powless, Andreas Kron (Denemarken), Simon Sellier (Frankrijk) en onze landgenoten Dennis van der Horst en Hartthijs de Vries enkele bekende namen uit het beloftencircuit. In het peloton deed de sterke ploeg van Italië het werk, want zij hadden de slag gemist. Onder hun impuls brak het peloton in De Moeren in een aantal stukken uiteen.

Heuvelzone brengt spanning terug
Na het eerste drieluik Baneberg-Kemmelberg-Monteberg hielden de koplopers een bonus van drie minuten vast, maar werd het groepje ook uit elkaar gerammeld. Na de tweede passage door de heuvelzone was er plots nog maar een minuut over van de voorsprong, terwijl de koplopers met zeven – waaronder De Vries – overbleven. Het zestig man tellende peloton had echter de grootst mogelijke moeite om de vluchters terug te halen. Uiteindelijk lukte dat niet, mede omdat het peloton verbrokkelde. Van de zeven bleek Hennesy over de snelste benen te beschikken.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Piet Lut 26 maart 2017 om 16:16

Op Hartthijs de Vries heel wat andere namen dan in de voorbeschouwing die Youri geschreven had

Youri IJnsen 26 maart 2017 om 16:29

In deze top-10 staan drie namen die ook in de voorbeschouwing staan. Maar goed, ik was er niet vanuit gegaan dat de vroege vlucht zou standhouden. Bovendien is het een loterij om renners aan te wijzen die uit een vroege vlucht gaan scoren. Heb even overwogen om Hennessy nog bij de outsiders te noemen, maar daarvoor reed hij net te weinig koersen op vergelijkbaar niveau.

Headlines

Materiaalzone

Populair