Henderson beschuldigt Aru, Nibali reageert
vrijdag 24 april 2015 om 08:55

Henderson beschuldigt Aru, Nibali reageert

Greg Henderson heeft op Twitter uitgehaald naar Fabio Aru. De routinier van Lotto Soudal suggereert dat het Italiaanse talent problemen heeft met zijn biologisch paspoort en noemt dit de reden voor zijn afmelding voor de Ronde van Trentino.

Volgens Henderson speelt er meer. “Het is treurig om Aru ‘ziek’ te zien,” schrijft hij. “Ik hoop dat hij volgende keer ‘gezond’, oftewel clean,  terugkomt in onze sport”,  stelt hij. “Ik ben er ziek van. Binnen een paar dagen weet iedereen het. Waarom vals spelen?”,  vraagt de teleurgestelde renner zich af.

De 24-jarige Aru moest eerder deze week passen voor de Ronde van Trentino vanwege een maagvirus. Volgens Italiaanse media zou Vicenzo Nibali hierdoor de dubbel Giro/Tour weer overwegen.

Update 10:00
Henderson heeft inmiddels zijn excuses aangeboden:

Update 10:20
Ook Aru zijn ploeggenoot Vincenzo Nibali doet een duit in het zakje. Hij adviseert zijn landgenoot om een schadevergoeding te eisen. “Verontschuldigen is te gemakkelijk na een beschuldiging van dopinggebruik. Je moet om een vergoeding voor imagoschade vragen!!”, schrijft hij op Twitter.

RIDE Magazine
82 Reacties
Sorteer op:
24 april 2015 09:03
When the shit hits the fan, I think Astana gets away with it again
24 april 2015 09:04
Zeer opmerkelijk nieuws in het licht van de beslissing van de UCI van gisteren. Ik kan me niet voorstellen dat Henderson zomaar iets in het wilde weg roept en out-of-competition wegens schommelingen in het bloedpaspoort komt vaak vrij laat naar voren.
24 april 2015 09:06
Why try cheat? Because loads and loads of cyclists get away with it every single race...

Pa. Kan iemand Greg misschien de huisregels van wielerflits toe sturen want wij hebben hier toch een apart forum topic voor? ;)
24 april 2015 09:06
Lekker collegiaal overigens, los van of het waarheid is of niet...
24 april 2015 09:10
Heeft niets met collegialiteit te maken, sterker nog: er is niets on-collegialer dan doping gebruiken, of, meer gebruiken dan de rest waardoor je betrapt wordt en daarmee al je mede-renners onderuit haalt.
24 april 2015 09:11
Ik zei het vorig jaar al na die geweldige Giro van hem dat ik het niet vertrouwde zo goed als hij was. Kreeg het voordeel van de twijfel, maar het zou me helemaal niets verbazen als hij een doper is.
24 april 2015 09:13
@Timocycling
Ik denk dat het helemaal niemand zou verbazen eerlijk gezegd.
24 april 2015 09:13
Wow opmerkelijk! Hij heeft er in ieder geval een volger bij;). Zoiets zeg je niet zomaar neem ik aan...
24 april 2015 09:15
Alles wat meehelpt de omerta tegen te gaan is goed! Als je geen doping gebruikt in het wielrennen wordt je baan en je kans om te winnen negatief beinvloed door zij die het wel doen. Aanpakken die hap dus!
24 april 2015 09:17
een biologisch paspoort, kan iedereen die info zien, beetje vreemd ...
als je iemand aan het infuus ziet liggen, ja, dat is duidelijk,
of heeft hij documenten laten rond slingeren of zoiets,
of is er een iemand die lekt

aan de andere kant, een renner als Henderson weet veel meer over veel renners

by the way: indien schuldig, dan is straf de enige maatregel, maar het is aan de instanties, zeker betreffende biologische paspoort, dat is hun ding, daar zitten ze op de eerste rij, lijkt me
24 april 2015 09:18
Mysterieuze tweet vind ik het wel. Wees dan echt duidelijk in je beschuldiging en verwijs ook naar de echte @Fabioaru1.
24 april 2015 09:19
Indien schuldig wordt Astana toch alsnog eruitgeflikkerd of niet? Dat mag je toch hopen...
24 april 2015 09:21
En daar gaat de omerta. Bravo voor Henderson die laat zien dat het ook anders kan. Niks zwijgen, je gewoon uitspreken en je teleurstelling aangeven. Goed dat er een renner is die zijn nek uitsteekt. Hopen dat hij nu gesteund wordt en niet buitengesloten. Tijd voor Aru om open kaart te spelen over zijn biologisch paspoort. En hopen dat dit niet net zo'n slepende trieste procedure wordt als die van Kreuziger, wat wss wel gaat gebeuren al is het maar om Astana nog een paar maandjes overeind te houden...
24 april 2015 09:22
Wel geniaal: volgens mij is aanklagen wegens laster nu ook wat lastiger: feitelijk heeft hij het niet over Aru
24 april 2015 09:23
@Wheely
De tweet is geheel duidelijk, alleen gebruikt Henderson het verkeerde twitteraccount voor Fabio Aru. Maar hij verwijst naar het biologisch paspoort en benoemt duidelijk dat Aru niet vanwege ziekte heeft afgemeld voor Trentino.
Nu blijft natuurlijk de vraag hoe Henderson aan die wijsheid komt.
24 april 2015 09:27
Dat is wel een heel straffe uitspraak. Zou Henderson's account gehackt zijn?
24 april 2015 09:29
Volgens mij komen de vermoedens door dat Aru zich ziek afmeld voor Trentino en er meteen sprake is van Nibali die alsnog naar de giro zou gaan als vervanger. Plus het feit dat hij gewoon normaal heeft getraind tijdens zijn "ziekte".

Binnen het peloton is zoiets vast snel duidelijk, en nu voor ons ook dankzij Henderson.
24 april 2015 09:30
En het kan ook een geniale zet zijn van Cookson, omdat veel mensen hem nu toch als een zwalker zonder ruggegraat bestempelen. Stel, Cookson & co. zijn al op de hoogte van de schommelingen in zijn biologische paspoort, dan is dit echt een briljante zet. De licentie van Astana midden in het seizoen intrekken is amateuristisch en niet wenselijk, maar tegelijkertijd een laatste waarschuwing geven terwijl je met voorkennis handelt, zou echt de rope-a-dope binnen het wielrennen zijn. Vanaf dat moment maak ik een hele diepe buiging voor Cookson...
24 april 2015 09:30
Ben benieuwd of andere renners zoals Kittel, Degenkolb, ploeggenoot Greipel en de renners van TLJ nav deze tweet nu ook gaan tweeten en Henderson steunen. Het lijkt me dat het nu de kans is om je duidelijk uit te spreken.
24 april 2015 09:32
"matthijs1978 - 24 april 2015 om 09:06 Lekker collegiaal overigens, los van of het waarheid is of niet…"

Klopt: valsspelen is verre van collegiaal?
Of bedoel je de klokkenluider...?
Rare redenatie (zo lang de feiten daar zijn).

Henderson is de secret pro?
24 april 2015 09:35
Henderson dekt zich anders wel aardig in. Hij noemt het beestje niet bij naam, vermeld Astana niet en ook geen Trentino. Het is een hele vage tweet van hem.
24 april 2015 09:35
Niets aan de hand mensen, gewoon doorlopen. Dit kan immers helemaal niet. Het gaat namelijk om Astana en daar gaat alles volgens het boekje. Bovendien gaat het om een Italiaan van Astana - en het Italiaanse smaldeel van die ploeg heeft helemaal niets te maken met hetgeen eventueel door louter individuele Kazakken van diezelfde ploeg (of van het voormalige beloftenteam van diezelfde ploeg, dat overigens geheel los staat van de profploeg) in hun vrije tijd wordt mispeuterd.
24 april 2015 09:38
Je moet natuurlijk voorzichtig zijn met dit soort uitspraken. Echter lijkt Henderson met niet het type die zomaar in een opwelling zoiets roept. Hulde voor deze man (denk ik haha).
24 april 2015 09:40
@matthijs1978 Kneus
24 april 2015 09:40
De Deense journalist Dennis Ritter had al gemeld dat Aru's biologisch paspoort afwijkende waarden vertoont. Het kan zijn dat Henderson het op die manier te weten is gekomen, of hij heeft meer informatie.

Tevens zou Nibali hebben aangegeven nu de Giro te rijden.

Reacties zijn gesloten.