Helen Wyman zegeviert in Koppenbergcross

woensdag 1 november 2017 om 14:29
Helen Wyman zegeviert in Koppenbergcross

Foto: Orange Pictures / Jos Kafoe (archief)

Helen Wyman heeft de Koppenbergcross bij de vrouwen gewonnen. De Britse toonde zich in een duel met de Amerikaanse Katie Compton de sterkste renster. Geerte Hoeke was op een zesde plek de beste Nederlandse.

In de eerst ronde nam Wyman het heft in handen. Aanvankelijk kon Hoeke haar nog volgen, maar bij de eerste passage van de finish was het Compton die de koploopster op de hielen zat. Maud Kaptheijns reed al vanaf de openingsronde op achterstand.

In de daaropvolgende rondes ontstond er een beklijvend duel tussen Compton en Wyman. De Amerikaanse probeerde haar concurrente op achterstand te zetten, maar Wyman wist (met name tijdens de beklimming) steeds terug te komen. Zij ging met een voorsprong van elf seconden de slotronde in. Zij gaf haar voorsprong niet meer af en wist als eerste de finish te passeren. Zij zorgde voor de derde Britse zege van de dag. en Thomas Pidcock won bij de beloften en Ben Tulett zegevierde bij de nieuwelingen.

Jolien Verschueren – die de afgelopen twee jaar deze wedstrijd won – eindigde als derde. Kaptheijns eindigde op 2:42 van winnares Wyman op een achtste plaats.

IJsboerke Ladies Trophy 2017-2018
Uitslag mache 2: Koppenbergcross

1. flag-gb Helen Wyman
2. flag-us Katie Compton op 16s
3. flag-be Jolien Verschueren op 27s
4. flag-gb Nikki Brammeier op 1m14
5. flag-be Kim Van de Steene op 1m20

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mwielerfan 1 november 2017 om 14:35

Wyman en Jolien terug!

bidon colle 1 november 2017 om 14:54

@Mwielerfan: En bij de volgende cross op het EK zijn Cant, Kaptheijns…daar terug. Wel een mooie prestaties van Wyman en Verschueren.

Mwielerfan 1 november 2017 om 15:48

Kapteijns die alles wint laatste weken deed gewoon mee. Cant is nu ook ziekjes. Die zal wel echt wat hebben want hoewel het doordeweeks is is de koppenberg heel populair in vlaanderen. Maar de vraag of cant er dus wel staat op ek.

Headlines

Materiaalzone

Populair