Heinrich Haussler niet meer gestart in Polen vanwege medisch ongemak

woensdag 11 augustus 2021 om 14:01
Heinrich Haussler niet meer gestart in Polen vanwege medisch ongemak

foto: Cor Vos

Heinrich Haussler is niet aan de start verschenen van de derde etappe van de Ronde van Polen. De Australische renner van Bahrain Victorious heeft last van ischias, een vorm van zenuwpijn, en zal zich daaraan moeten laten behandelen.

Haussler was in de Ronde van Polen een van de mannen die Phil Bauhaus moeten bijstaan in de massasprints. Maandag nog had de Australiër, die in het verleden etappes won in zowel de Tour de France als de Vuelta a España, een aandeel in de zege van zijn Duitse ploegmaat in de eerste rit naar Chełm. Bauhaus klopte daar op een lastige finish Álvaro Hodeg en werd de eerste drager van de leiderstrui.

Vandaag maakte Bahrain Victorious bekend dat Haussler niet meer van start was gegaan voor de derde etappe van Sanok naar Rzeszów. De inmiddels 37-jarige renner kampt namelijk met ischias, een vorm van zenuwpijn in het been vanuit de rug. Het gaat meestal gepaard met lage rugpijn en straalt naar beneden in de benen uit. De oud-coureur van T-Mobile, Gerolsteiner, Cervélo, Garmin-Barracuda en IAM Cycling moet zich nu verder laten onderzoeken en behandelen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Mwielerfan 11 augustus 2021 om 15:35

Elke keer als ie jn het nieuws komt denk ik, wow dat was lang geleden. Hele generatie ertussen inmiddels.

Jan 11 augustus 2021 om 22:21

Ik denk dan evem aan de ploegen waar hij voor heeft gereden…

joep b 12 augustus 2021 om 01:17

Denk maar eens goed jan

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair