Hayter: “Wonderwel wist ik het geel te behouden”

zaterdag 8 mei 2021 om 21:52
Hayter: “Wonderwel wist ik het geel te behouden”

foto: Cor Vos

Ondanks een harde val in de individuele tijdrit is Ethan Hayter erin geslaagd om de gele trui in de Volta ao Algarve te verdedigen. Na zijn crash kon hij wonderwel snel weer op de fiets stappen en aan de meet zelfs nog de negende plaats neerzetten.

“Ik heb best wel pijn, om eerlijk te zijn”, zei Hayter naderhand. “Ik viel met vrij hoge snelheid. Ik sneed de bocht een beetje verkeerd aan, er lag ook wat zand. Ik verloor mijn grip en vervolgens gleed ik over de grond. Maar gelukkig duurde het niet lang om te checken of ik oké was, ook was ik niet al te hard op mijn hoofd terechtgekomen. Ik slaagde erin om mijn verlies te beperken en op een of andere manier wist ik ook nog mijn gele trui te behouden.”

De jonge Brit was hard op weg om zijn voorsprong in het klassement te vergroten, tot zijn wiel in een snelle linkerbocht weggleed. Ondanks zijn harde val, zat hij snel op een reservefiets en wist uiteindelijk zelfs de negende tijd nog te realiseren. Dat was voldoende om zijn voorsprong op João Rodrigues met twaalf seconden uit te breiden, daags voor de slotetappe met aankomst op de Alto do Malhão.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Ardoisier 8 mei 2021 om 22:43

Ben zeker geen Sky fan, integendeel. Maar wat deze gast vandaag liet zien, bijzonder knap. Het was een lelijke val, hij brak het straatmeubilair doormidden, pakte een nieuwe fiets en reed verder. Hele linkerkant geschaafd (schouder, arm en heup). En dan zijn trui nog behouden.

Eens te meer blijkt dat wielrenners toch wel uit een bijzonder stuk hout zijn gesneden. Wat een klasse! En nee, ik ga geen vergelijking maken met de gasten die achter een … aan rennen en als er naar ze gekeken wordt direct omvallen.

0
Jean Dumas 9 mei 2021 om 06:05

Ik schakelde in toen Eurosport in een reclameblok zat. Op PCS was Hayter na een goede start plots uit de top verdwenen, en verder iedereen gefinisht. O, dan zal hij nog wel onderweg zijn, maar waarom dan een reclameblok? Of hij is helemaal niet gefinisht. De rest hebben we geweten.

0
xistnc 8 mei 2021 om 23:07

En dat op de melodie van Oasis?

0
ParijsIsNogVer 8 mei 2021 om 23:14

Nu heb ik dat nummer in mijn hoofd, je wordt bedankt :)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone