Hayter verspeelt podium door materiaalpech: “Zonde dat ik dit probleem had”

zondag 18 september 2022 om 09:59
Hayter verspeelt podium door materiaalpech: “Zonde dat ik dit probleem had”

foto: Cor Vos

Ethan Hayter reed een sterke tijdrit, maar kwam door materiaalpech niet tot een podiumplek. Een tegenvaller voor de Brit, die vandaag zijn 24e verjaardag viert. “Zonde dat ik dit probleem had.”

Even leek Hayter op weg te zijn naar een medaille. Hij zette snelle tussentijden op de borden, maar zijn ketting gooide roet in het eten. De Britse alleskunner liep kostbaar tijdsverlies op door de fietswissel die volgde. Ondanks dat blijft hij positief. “Het was een goede rit. Ik ben best sterk dit jaar en had verwacht dat ik de besten wel kon uitdagen. Zonde dat ik dit probleem had”, zegt Hayter in een eerste reactie bij Eurosport.

“Misschien had ik anders voor de overwinning kunnen vechten. We zullen het nooit weten. Ik verloor daar zeker twintig seconden. Daarna was ik ook een beetje uit m’n ritme. De tweede fiets voelde net iets anders aan. Het is zonde, maar het was al met al toch een goede rit.”

foto: Cor Vos

De Vuelta moest Hayter noodgedwongen verlaten vanwege een positieve coronatest. “Ik vond het moeilijk om de Vuelta te verlaten en daarna met niemand te kunnen praten. Ik heb een tijd alleen thuis op de bank gezeten omdat ik niemand wilde besmetten”, zegt Hayter.

Volgend jaar vindt het WK plaats in Glasgow, een stuk dichter bij huis voor Hayter. Ziet hij daar kansen om zich te revancheren? “Er is in ieder geval een hoop werk te doen om aan mijn tijdrit te werken, ook qua aerodynamica. Ik moet nog beslissen wat ik ga doen.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Zjoske 18 september 2022 om 10:17

Ik denk dat hij had gewonnen zonder pech.

Even off topic: wat een verschrikkelijke site vol schreeuwerige reclame is Wielerflits toch geworden. Reclames die over teksten van het nieuwsbericht heen vallen. Een reclamebanner die je omlaag moet vegen, 10 andere reclames per pagina en dan nog alle links van Wielerflits zelf er tussendoor. Bah, bah, bah.
Voer dan betaalde accounts in waarmee je reclamevrij kunt bekijken, of levert dat jullie te weinig op?
Heeft iemand nog goede tips voor adblockers op Chrome voor Android? Want dat wordt het alternatief.

4
Emergo 18 september 2022 om 10:27

Even googelen op Chrome.

0
Limal 18 september 2022 om 10:37

Ipv Chrome voor Android de Duck Duck Go browser gebruiken en alle frustraties zijn verleden tijd ;-)

2
Dion de Mooy 18 september 2022 om 11:06

Op de app heb ik een stuk minder last van reclames. In ieder geval geen reclames die tekst blokkeren.

0
Zjoske 18 september 2022 om 11:35

@Limal
Kijk da’s nog eens een goede tip. Thanks!

@Wielerflits
Tsja, dat gebeurt er nou. Jammer voor jullie inkomsten.

4
the student 18 september 2022 om 10:28

Materiaalpech of gewoon het gebruik van onjuist materiaal. Hij gebruikt een mega carbon kettingblad op die fiets op een 11sp dura ace crank. En mogelijk wel een 12sp dura ace groepset al is het lastig met zekerheid te zien.

2

Ik was ook verbijsterd, Student.

0
speervanger 19 september 2022 om 09:59

Goedkope zooi, pinarello met Dura ace, kun je toch niet mee naar een wk……

0
Kopinkas 18 september 2022 om 10:52

Hayter gaat er over een week dichtbij zijn. Ik schrijf ‘m op voor brons.

0
Limal 18 september 2022 om 12:16

Dan moet hij wel op een technisch parcours de bochten en het heuveltje kunnen aansnijden vooraan in het peloton, want anders zit je constant aan de rekker. Hij mag mij graag verrassen, maar ik denk dat hij op dat 'Flandrien-vlak' nog tekort schiet. Samen met Evenepoel en co in een middellange vlucht gaan lijkt mij daarom geen slecht plan voor Hayter. Maar dat hij fysiek top is is wel duidelijk na vandaag!

0
Ronellenfitsch 18 september 2022 om 12:54

Als hij wat beter wordt in positioneren misschien. Wat dat betreft is zo’n ver weg WK met een niet heel groot peloton wel een voordeel, of minder een nadeel. Al genoeg koersen waar hij achteraan het peloton een belangrijke fase in ging …

1
go Ineos 18 september 2022 om 16:36

Had goud kunnen pakken zonder de pech en de demotivatie daarna. Het komt nog wel voor hem hij is nog jong en heeft met Ganna en Thomas twee renners in de ploeg die de kneepjes van het vak kennen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone