Havik en Stroetinga titelverdedigers in sterk bezette Zesdaagse Londen

maandag 30 september 2019 om 15:50
Havik en Stroetinga titelverdedigers in sterk bezette Zesdaagse Londen

foto: Cor Vos

Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn over drie weken de titelverdedigers tijdens de Zesdaagse van Londen. De Nederlanders kunnen tegenstand verwachten van onder anderen Elia Viviani, Mark Cavendish en Caleb Ewan, die allen hun deelname hebben toegezegd aan de Londense Six.

Havik en Stroetinga begonnen vorig jaar pas als vierde koppel in de tussenstand aan de slotdag, maar dankzij een sterk optreden wisten ze hun achterstand om te buigen in een voorsprong. Zo pakten zij de eindzege voor het Australische koppel Leigh Howard en Kelland O’Brien. Op plaats drie eindigden de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt. Ook dit jaar is het Nederlandse duo van de partij in de Londense Six, die vandaag de volledige startlijst bekendmaakte.

De tegenstand is stevig, want onder de deelnemers treffen we meerdere wegrenners aan, die hun sporen ook op de baan al hebben verdiend. Europees kampioen Elia Viviani won dit seizoen elf wedstrijden op de weg, maar is ook de Italiaanse kampioen op het omnium. Hij rijdt in Londen met Simone Consonni aan zijn zijde. Dertigvoudig ritwinnaar in de Tour de France Mark Cavendish was al meermaals wereldkampioen op de Madison en is gekoppeld aan Owain Doull.

Caleb Ewan
Ook drievoudig ritwinnaar in de Tour Caleb Ewan is present en heeft zijn sporen liggen op de piste, nadat hij in 2011 wereldkampioen omnium werd bij de junioren. In Londen is hij een duo met landgenoot Joshua Harrison. En Bryan Coquard is de wereldkampioen Madison van 2015 en zal in de Zesdaagse van Londen aan de zijde verschijnen van Donovan Grondin, die de komende twee jaar als neoprof uitkomt voor Arkéa-Samsic.

Daarnaast staan veel renners aan het vertrek die we ook terugzien op de Madison tijdens het WK en de Wereldbekers, denk hierbij aan duo’s Mark Downey-Felix English, Daniel Staniszewski-Filip Prokopyszyn, Adrian Hegyvary-Daniel Holloway, Andreas Müller-Andreas Graf en Theo Reinhardt-Max Beyer. De Zesdaagse van Londen, die deel uitmaakt van het regelmatigheidsklassement Six Day Series, wordt gehouden in het London Velopark.

flag-gb Zesdaagse van Londen 2019 (22-27 oktober)
Deelnemersveld
flag-it / flag-it Elia Viviani – Simone Consonni
flag-ie / flag-ie Mark Downey – Felix English
flag-nz / flag-nz Josh Scott – Hugo Jones
flag-pl / flag-pl Daniel Staniszewski -Filip Prokopyszyn
flag-gb / flag-gb Mark Cavendish – Owain Doull
flag-us / flag-us Adrian Hegyvary – Daniel Holloway
flag-at / flag-at Andreas Müller – Andreas Graf
flag-dk / flag-dk Oliver Wulff – Marc Hester
flag-au / flag-au Caleb Ewan – Joshua Harrison
flag-au / flag-au Stephen Hall – Zack Gilmore
flag-fr / flag-fr Bryan Coquard – Donovan Grondin
flag-cz / flag-cz Petr Kelemen – Denis Rugovac
flag-nl / flag-nl Yoeri Havik – Wim Stroetinga
flag-gb / flag-gb Andy Tennant – Matt Bostock
flag-gb / flag-gb Jon Dibben – Chris Latham
flag-de / flag-de Theo Reinhardt – Max Beyer

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jalabertje 1 oktober 2019 om 01:57

Ik heb de startlijst bestudeerd, en in een sprint hoeft Stroet iig voor niemand bang te zijn.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone