Haussler vecht voor laatste kans: “Gaat het niet, dan ben ik klaar om te stoppen”

Haussler vecht voor laatste kans: “Gaat het niet, dan ben ik klaar om te stoppen”

foto: Luca Bettini/BettiniPhoto

vrijdag 11 augustus 2017 om 12:10

Heinrich Haussler staat op een belangrijk punt in zijn loopbaan. De 33-jarige Australiër kampt al bijna een jaar met blessures en tegenslagen, maar hoopt volgende week zijn comeback te maken in de Cyclassics in Hamburg om daar weer pijnvrij te fietsen. “Ik kan eerlijk gezegd niet zeggen welke kant het op gaat”, zegt hij in een uitgebreid interview met Cyclingnews.

Haussler werd door de nieuwe ploeg Bahrain Merida aangetrokken als kopman voor het klassieke voorjaar, maar een knieblessure speelt hem al sinds oktober vorig jaar parten. Sindsdien is hij twee keer onder het mes gegaan, heeft hij meerder terugslagen en verkeerde diagnoses gehad en kampte hij met depressie-aanvallen. Zijn enige wedstrijdkilometers van dit jaar maakte hij in de Vierdaagse van Duinkerke.

Risico
De kans bestaat dat dit zijn laatste profseizoen wordt, weet Haussler ook zelf. Mits hij geselecteerd wordt, is de Cyclassics in Hamburg (20 augustus) een test of zijn lichaam het koersen aankan. “Ik ga het proberen en weet dat het mijn laatste kans is”, vertelt Haussler. “Ik wil weer gaan koersen en als het gaat, dan gaat het. Maar als het niet gaat, dan ben ik klaar om de stekker eruit te trekken en compleet te stoppen.”

Met het najaar voor de deur zijn veel renners al bezig met het seizoen 2018. Haussler is nog in gevecht met zijn eigen lichaam. “Ik heb maar een eenjarig contract, dus dit is een risico dat ik moet nemen om zo snel mogelijk terug te keren. Daarnaast moet ik wel alles in eigen hand houden en ervoor zorgen dat de knie niet gaat ontsteken”, zegt de Australiër.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Noud89 11 augustus 2017 om 12:23

Blijft toch altijd een vraag waar hij geeindigd was zonder al die problemen die hij is tegengekomen. Eigenlijk een fantastische coureur met een mooi, maar voor zijn kwaliteiten veel te mager, palmares.

Zijn prachtige duel met Cavendish en de heerlijke solo in de Tour de France zullen mij in ieder geval wel altijd bij blijven. Ik ga in ieder geval duimen op een mooiere afsluiter voor zijn carrière dan dit.

HoofdIsVrij 11 augustus 2017 om 12:23

Zal toch wel een heel zuur einde zijn van zijn loopbaan.

Jeff®ey 11 augustus 2017 om 12:25

Oh maar anders vist team Lotto NL Jumbo hem wel op hoor. Altijd in voor een uitgerangeerde prof ;)

Kosmonaut 11 augustus 2017 om 12:29

Inderdaad zonde van al die pech. Pure klasbak, die heel wat klassiekers had kunnen binnenhengelen.

krypton 11 augustus 2017 om 12:43

@jeffrey
In dit geval zou een prestatiecontract van een jaar met een optie op een langer, normaal contract zeker geen slecht idee zijn. Je moet creatief zijn met je budget.

Jeff®ey 11 augustus 2017 om 12:51

Op prestatiecontract zou het idd nog kunnen

Romāns Vainšteins 11 augustus 2017 om 12:52

'die heel wat klassiekers had kunnen binnenhengelen'

Nee, feitelijk is Haussler maar een hele korte periode (1,5 jaar ong) goed genoeg geweest, hij is er dicht bij geweest in 2009 dat wel, fraaie peroxide kop type Frigo erbij ook.

elander 11 augustus 2017 om 13:49

Klopt, af en toe eens een kleine opflakkering, maar eigenlijk maar één jaar echt goed. Vreemde carrière.

Switchfoot 11 augustus 2017 om 14:00

@RV
Een dergelijke dopinginsinuatie vind ik nou echt niet bij jou passen. Waarschijnlijk zit er wel een kern van waarheid in echter.

Scott Sunderland 11 augustus 2017 om 14:02

Hij kan beter stoppen nu. Het is al te lang niet goed meer en zijn lichaam wil gewoon niet meer.

Is hij eigenlijk een renner waarover men twijfels heeft als het gaat om zijn medische verleden ??

yoeri 11 augustus 2017 om 14:07

@Scott; Natuurlijk. Iedereen gebruikte zo’n tien jaar geleden. Of ja, eigenlijk is het antwoord dus: nee, er zijn geen twijfels. Hij gebruikte net als ieder ander met grote zekerheid. Geen dank voor het beantwoorden van je vraag.

krypton 11 augustus 2017 om 15:07

Vorig jaar gewoon nog 6e in Parijs-Roubaix en 7e in Milaan-San Remo, sommige mensen kunnen wel heel erg overdrijven hier hè…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair