Haussler laat Tour links liggen voor Olympische Spelen

vrijdag 20 januari 2012 om 11:00
Heinrich Haussler

foto: Sirotti

Heinrich Haussler zal dit jaar niet van start gaan in de Tour de France, zo liet de Australiër aan SBS Cycling Central weten. Haussler wil al zijn energie sparen voor de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Londen. Naast de Spelen is ook Milaan-San Remo een doel voor de rappe renner van Garmin-Barracuda.

Haussler denkt dat hij in het team voor de Tour de France van Garmin-Barracuda te hard moet werken om nog voldoende energie over te hebben voor Londen. “Met dit team gaan we met Farrar voor de groene trui en voor de sprints. Daarnaast richten we ons ook nog op het algemeen klassement. Iedere dag moet er hard gewerkt worden, dan kom ik helemaal dood uit de Tour en heb ik nog maar 6 dagen herstel voor de wegrit in Londen.

Haussler zal zich via etappekoersen voorbereiden op de Olympische Spelen. Eerst start de 27-jarige Australiër in de Ronde van Californië, daarna volgen de Ronde van Zwitserland, Ronde van Polen en de Ronde van Wallonië. Wallonië eindigt twee dagen voor de Olympische wegrit.

De eerste piek moet voor Haussler al eerder in het seizoen liggen. In Milaan-San Remo, Harelbeke, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix wil hij in topvorm zijn. Volgens de renner van Garmin-Barracuda staat Milaan-San Remo met de hoogste prioriteit op zijn verlanglijstje. “Ik denk dat ik de meeste kans heb in San Remo. Ik verloor in 2009 nipt van Cavendish en dat zit nog steeds in mijn hoofd.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone