Hartthijs de Vries, opgaves Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico, George Bennett

zaterdag 10 maart 2018 om 20:00
Hartthijs de Vries, opgaves Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico, George Bennett

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Hartthijs de Vries, opgaves in Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico en George Bennett.

Hartthijs de Vries derde bij terugkeer in peloton

Hartthijs de Vries maakte vandaag zijn comeback in het peloton nadat hij in januari zijn contract bij Roompot-Nederlandse Loterij liet ontbinden wegens een hartritmestoornis. Nadat bleek dat deze ongevaarlijk was, stapte De Vries opnieuw op de fiets. Namens NWVG startte De Vries vandaag in de Ronde van Zuid-Holland, een klassieker voor elite/beloften. In deze wedstrijd reed hij samen met ex-ploeggenoten Marten Kooistra en Ide Schelling van SEG weg uit het peloton. In de sprint moest de Fries het vervolgens afleggen tegen Kooistra en Schelling.


Veel opgaves in Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice

In de koninginnenritten van de Tirreno-Adriatico en Parijs-Nice regende het uitvallers. Naast de Nederlanders Tom Dumoulin, Ramon Sinkeldam, Mike Teunissen en Koen de Kort wisten er nog heel wat namen de finish niet te bereiken. Een overzicht van de belangrijkste uitvallers per rittenkoers:

Uitvallers Parijs-Nice flag-fr:
flag-ie Daniel Martin
flag-fr Arnaud Démare
flag-nl Ramon Sinkeldam
flag-no Alexander Kristoff
flag-nl Koen de Kort
flag-nl Mike Teunissen

Uitvallers Tirreno-Adriatico flag-it:
flag-nl Tom Dumoulin
flag-it Giacomo Nizzolo
flag-es Daniel Moreno
flag-it Matteo Montaguti


George Bennett schuift op naar zevende plaats in het klassement in Tirreno-Adriatico

LottoNL-Jumbo zag vandaag opnieuw een renner in Tirreno-Adriatico excelleren. Na de overwinning van Roglic gisteren, werd Bennett vandaag derde in de koninginnenrit. De Nieuw-Zeelander wist met zijn aanval in de laatste kilometer bijna de rit te winnen: “Het was een superexplosieve finale. Jammer dat ik net tekort kwam om de etappe te winnen,” aldus Bennett op de website van LottoNL-Jumbo.

“Het was lang geleden dat ik tijdens een Europese koers zo goed was als vandaag,” vertelt de klimmer, die nu zevende in het klassement staat en hoopt op meer: “Ik heb nu alweer zin in morgen, waarbij mijn ploeggenoten mij weer net zo goed gaan helpen als vandaag en ik er alles aan ga doen om uit de problemen te blijven. Deze Tirreno wil ik geen tijd meer verliezen ten opzichte van de favorieten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

josi 10 maart 2018 om 20:40

Knap gereden van Bennett. Met de tijdrit nog voor de boeg zou het alleen wel erg sterk zijn als hij deze Tirreno geen tijd meer zou verliezen ten opzichte van mannen als Kwiatkowski en Thomas.

0
Flowik 10 maart 2018 om 21:52

Kudo’s naar Hartthijs de Vries. Laat maar zien wie je bent, ook wel zielig dat Roompot hem gewoon laat vallen okal mag hij nog gewoon fietsen. Zie hem wel prof worden als alles goed blijft gaan.

0
RiGHT 10 maart 2018 om 22:59

Kwiatkowski heeft nu wel goede papieren om de T-A te gaan winnen.

0
platteprijs 11 maart 2018 om 08:14

@Flowik: heeft Roompot hem laten vallen of heeft De Vries zijn contract ingeleverd? Er is hier wel een groot verschil.

0
Ivan 11 maart 2018 om 10:27

Daarom is Molard gisteren zo gezakt in het klassement in Parijs-Nice. Hij is de enige van Groupama – FDJ die is gefinisht. Démare, Sinkeldam, Delage, Le Gac en Guarnieri zijn allemaal afgestapt.

0
ghostwriter 11 maart 2018 om 11:07

Ik had totaal gemist dat De Vries toch door kon. Wat ongelofelijk mooi voor die jongen.

0
kelderfan 11 maart 2018 om 13:19

Ik hoop dat Hartthijs de Vries de stap kan maken naar TLJ op de manier van Daan Olivier.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone