Hartthijs de Vries: “Opgelucht dat het geen gevaarlijke afwijking is”

Hartthijs de Vries: “Opgelucht dat het geen gevaarlijke afwijking is”

foto: Marcel Koch (archief)

woensdag 21 februari 2018 om 15:40

Hartthijs de Vries mag weer gaan trainen en stiekem nadenken over koersen. Dat vertelt de Friese renner, die begin dit jaar zijn contract bij Roompot-Nederlandse Loterij opgaf vanwege hartritmestoornissen, aan de Leeuwarder Courant. Na uitgebreid onderzoek zijn geen gevaarlijke afwijkingen vastgesteld.

“Uit al die onderzoeken zijn uiteindelijk redelijk positieve uitslagen naar voren gekomen”, zegt De Vries, die na het nieuws over zijn hartproblemen diverse medische tests onderging. “De afwijkingen konden ze daar wel uithalen, maar de oorzaak niet. Het zou een virus kunnen zijn. Overbelasting is ook een mogelijkheid. We weten het niet. Ik ben uiteraard opgelucht over het feit dat het geen gevaarlijke afwijking is, maar dat we in het duister tasten over waar het dan wel vandaan komt, is vervelend.”

De rustperiode die De Vries, die afgelopen seizoenen reed voor SEG Racing Academy, inlaste heeft hem goed gedaan. Hij heeft minder last van de hartritmestoornissen. “De gunstige medische uitslag vormt wel de reden dat het licht op groen is gezet om de training op te starten. Ik mag mezelf weer belasten. Het is afwachten hoe het lichaam erop reageert”, legt hij uit.

‘De deur is nog niet dicht’
De Vries is op dit moment contractloos. Wel is hij lid van NWVG, een club die dit seizoen onder meer uitkomt in de Topcompetitie. Of hij de Ster van Zwolle (3 maart) haalt, is nog onduidelijk. “Ik heb er wat keelklachten bij gekregen. Dat zorgt even voor een terugslag”, zegt de klimmer. “Verder heb ik ook nog goed contact met de bondscoach en ben ik nog steeds belofte. Misschien dat ik in dat verband ook nog een paar mooie koersen kan krijgen. Zo krijg ik wellicht toch nog een goed programma.”

Een herkansing als prof sluit de 21-jarige coureur niet uit. “Eerst maar eens opstarten en kilometers maken. Een tijdje geleden had ik al niet meer verwacht dat ik dat nog zou kunnen zeggen”, erkent hij. “Het is al meer dan waar we op hadden gehoopt. We zullen komend seizoen zien wat er nog mogelijk is. Ik heb goed contact met Michael Boogerd. We zijn eerlijk tegenover elkaar geweest. Dat hebben ze bij Roompot op prijs gesteld. De deur is niet dicht.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Jack2811 21 februari 2018 om 16:15

Toepasselijke naam heeft dese jongen ;)

0
Veloburto 21 februari 2018 om 16:35

Goede grap man

0
wielrenner 21 februari 2018 om 17:27

Ik zou maar oppassen.

0
Mathieu Moller 21 februari 2018 om 17:42
Quote:
Overbelasting is ook een mogelijkheid.

Als hij nu weer gaat trainen en koersen, loopt hij dan niet het risico dat hij zich opnieuw overbelast en dus weer hetzelfde probleem krijgt?

0
xistnc 21 februari 2018 om 18:02
Quote van Hartthijs:
We weten het niet

Dat lijkt me best gevaarlijk.

0
kelderfan 21 februari 2018 om 18:10

Hij heeft gelukkig groen licht om weer te gaan trainen; dus even afwachten is ’t devies.
Ik hoop dat hij weer snel kan gaan racen.

0
schipperaar 21 februari 2018 om 18:48

Over belasting gesproken, hij zit neem ik aan niet in het hoogste tarief maar gelukkig mag ie weer van start, Brugado zag er ook geen gevaar in, wizzkids van Leuven en Antwerpen wel.
Soms weten twee minder dan een.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone