Harrie Lavreysen neemt deel aan Wooning Zesdaagse van Rotterdam

vrijdag 10 september 2021 om 11:41
Harrie Lavreysen neemt deel aan Wooning Zesdaagse van Rotterdam

foto: Cor Vos

Harrie Lavreysen, de sprintkoning van de afgelopen Olympische Spelen in Tokio, doet in december mee aan de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. De baantopper start in de GPN/Provato Sprint Cup en neemt het onder meer op tegen zijn sportieve rivaal en zilveren medaillewinnaar op de Spelen: Jeffrey Hoogland.

De olympische revanche van de sprintfinale vindt dus plaats in Rotterdam Ahoy. De wedstrijddirectie, bestaande uit Peter Schep en Michael Zijlaard, is trots op het feit dat de 24-jarige sprinter uit Luyksgestel deelneemt. Zijlaard: “Harrie is toch een van de grote bazen van de Olympische Spelen. Er zijn niet zoveel sporters die met tweemaal goud terugkeren, dus zijn we blij dat hij er ook dit jaar bij is in de Wooning Zesdaagse. Dat hij dan tegen de nummer twee van het olympische sprinttoernooi kan strijden, is helemaal fantastisch.”

Schep ziet daarnaast een bredere ontwikkeling voor het wielerevenement in Rotterdam Ahoy met de komst van de sprintvedetten. “We investeren al jaren in het sprinttoernooi en geven jong talent de kans op een mooi podium. Ook in de duuronderdelen van de Zesdaagse. Het is mooi om te zien dat baanwielrennen nu een enorme vlucht heeft genomen en dat de successen van de gevestigde namen ook weer nieuwe beloften naar de piste in het algemeen haalt en de Zesdaagse in het bijzonder.”

Zien we in Rotterdam opnieuw een duel tussen Lavreysen en Hoogland? – foto: Cor Vos

Mooi duel
Lavreysen is blij dat hij zich in Rotterdam Ahoy voor het eerst sinds zijn olympische victorietocht kan tonen voor vaderlands wielerpubliek. “De Zesdaagse is altijd heel speciaal om te rijden”, legt hij uit. “Er is een goede sfeer en een fijn wedstrijdprogramma. Daarnaast is het ditmaal natuurlijk extra bijzonder omdat het de eerste keer na de Spelen is.”

Tijdens de Wooning Zesdaagse komt Lavreysen onder meer weer zijn rivaal Hoogland tegen, met wie hij ook om het goud op de Spelen streed. Voor de Brabantse sprinter inmiddels geen verrassing meer. “Overal waar we rijden, staan we uiteindelijk wel tegenover elkaar. Dat gaat in Rotterdam ook gebeuren. Het wordt vast weer een mooi duel.”

De Wooning Zesdaagse vindt plaats van 7 t/m 12 december 2021 in Rotterdam Ahoy.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jan 10 september 2021 om 13:32

Mooi
Ik ben er ook

0

Headlines

Populair

Materiaalzone