Harrie Lavreysen: “Alleen jammer dat ik Jeffrey ermee versloeg”

maandag 4 maart 2019 om 10:00
Harrie Lavreysen: “Alleen jammer dat ik Jeffrey ermee versloeg”

foto: Cor Vos

Harrie Lavreysen kon gisteren maar moeilijk woorden vinden na zijn WK-titel, waarvoor hij in een all-Dutch-finale Jeffrey Hoogland moest verslaan. Over twee heats was hij de sterkere van zijn landgenoot en daarvoor mocht hij na afloop de regenboogtrui aantrekken. “Het is alleen jammer dat ik Jeffrey ermee versloeg”, meldde Lavreysen in een perscommuniqué van de KNWU.

“Omdat we beiden de snelste tijden reden, wist ik dat we elkaar pas in de eindstrijd konden tegenkomen. En als je dan op de fiets stapt, is het ieder voor zich”, zei Lavreysen. “Ik kon Jeffrey in de eerste finaleheat wat verrassen en in de tweede doorzag ik zijn tactiek. Ik wist waar hij over me heen zou komen, maar het verraste me nog wel hoe hard dat ging. Maar ik had hem als richtpunt en wist dat ik in dat stadium sneller kon zijn.”

Het speelde ook mee dat hij zich erg sterk voelde op de slotdag van het WK baanwielrennen in Pruszków. “Twee jaar geleden stond ik ook in de finale, maar ik ben sinds die tijd als renner echt gegroeid. Toen was ik twee jaar baanrenner en maakte ik grote fouten in de finale. Dat soort fouten maakte ik vandaag al niet meer.” Lavreysen werd daarmee de eerste Nederlandse wereldkampioen op de sprint sinds Theo Bos in 2007.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair