Hansen-Hester als leiders naar slotdag Wooning Zesdaagse

dinsdag 8 januari 2019 om 01:39
Hansen-Hester als leiders naar slotdag Wooning Zesdaagse

foto: Cor Vos

Met nog één avond voor de boeg stevent de Wooning Zesdaagse af op een waanzinnig spannend slotakkoord. De Denen Lasse Norman Hansen en Marc Hester houden al dagenlang stand aan de top van het klassement, maar het kan nog alle kanten op.

Ook Havik-Stroetinga in nulronde
Hansen en Hester staan sinds gisteren niet meer alleen in de nulronde. Yoeri Havik en Wim Stroetinga kwamen met rasse schreden dichterbij, waardoor zij in dezelfde ronde als de Denen aan de slotdag beginnen. Niki Terpstra en Thomas Boudat staan weliswaar op één ronde, maar breken vandaag ongetwijfeld door de 200-puntengrens. Dat levert een bonusronde op en brengt ook hen dichtbij de eindzege.

Een blik op de stand van de Houcon Derny Cup leert bovendien dat het Nederlands-Franse duo ook daar goed scoort. Ze behaalden de afgelopen dagen achttien punten en staan daarmee tweede achter Pim Ligthart en Moreno De Pauw (20 punten). Na zes dagen verdient de winnaar van de Derny Cup een bonusronde en dus kan dit nevenklassement vandaag weleens van doorslaggevend belang zijn.

En dan zijn er nog Jan-Willem van Schip en Stijn Steels, die eveneens maar een ronde achterstand hebben én de meeste punten kunnen overleggen van alle teams. Hansen en Hester beseffen zelf ook dat de strijd nog allesbehalve beslist is. “Als er opnieuw tactisch gekoerst wordt, kan elk van de vier teams winnen”, zeiden ze gisteren na afloop.

Klassement flink opgeschud
Al in de eerste wedstrijd van de vijfde dag werd duidelijk dat meerdere teams het klassement flink wilden opschudden. Terpstra en Boudat deden goede zaken met twee winstronden en ook Havik en Stroetinga liepen in op de concurrentie. Dit had geen consequenties voor Hansen en Hester, want ook zij gingen eenmaal rond.

Van Schip en Steels dreigden even het kind van de rekening te worden, maar ze zetten de zaken recht in de Wooning koppelkoers. Daarin waren zij de eerste aanvallers en dubbelden ze meteen het peloton. Daar bleef het niet bij, want nog geen tien minuten later hadden zij hun tweede winstronde te pakken. Een tegenaanval kon niet uitblijven en dus pakten even later ook de koppels Hansen-Hester en Terpstra-Boudat een ronde.

Tot de laatste twintig minuten van de lange jacht hadden Havik en Stroetinga zich gedeisd gehouden, maar toen vonden ook zij het welletjes. In tien minuten tijd gingen zij namelijk tweemaal rond en haakten daarmee definitief aan in de strijd om de eindzege. Ook Terpstra en Boudat gingen nog eens rond, waarmee de top-4 erg dichtbij elkaar kwam te staan. De verschillen zijn ongemeen klein, waardoor nog alles mogelijk is in Ahoy.

flag-nl Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2019
Tussenstand na dag 5
1. flag-dk / flag-dk Lasse Norman Hansen-Marc Hester – 253 punten
2. flag-nl / flag-nl Yoeri Havik-Wim Stroetinga – 204 punten
3. flag-nl / flag-be Jan-Willem van Schip-Stijn Steels – 260 punten en 1 ronde
4. flag-nl / flag-fr Niki Terpstra-Thomas Boudat – 193 punten en 1 ronde
5. flag-nl / flag-nl Dion Beukeboom-Melvin van Zijl – 138 punten en 2 ronden
6. flag-es / flag-es Albert Torres-Sebastian Mora – 217 punten en 3 ronden
7. flag-pl / flag-be Wojciech Pszczolarski-Robbe Ghys – 116 punten en 5 ronden
8. flag-nl / flag-be Pim Ligthart-Moreno De Pauw – 103 punten en 5 ronden
9. flag-be / flag-be Jules Hesters-Bryan Boussaer – 71 punten en 8 ronden
10. flag-de / flag-de Christian Grasmann-Theo Reinhardt – 29 punten en 9 ronden
11. flag-nl / flag-nl Ramon Sinkeldam-Roy Pieters – 69 punten en 10 ronden
12. flag-nl / flag-nl Maikel Zijlaard-Nick Stöpler – 47 punten en 10 ronden

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mark 8 januari 2019 om 18:15

Flinke valpartij van De Ketele gezien. Vandaar dat Ghys nu met Pszczolarski in de ranking staat. Wel jammer want De Ketele en Ghys reden sterk (en wonnen uiteindelijk nog het onderdeel waarin De Ketele uitviel).

Verder sterke top 4 duo’s gezien. Alle vier maken kans om te winnen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone