Hansen en Hester grijpen de macht in Wooning Zesdaagse

zaterdag 5 januari 2019 om 00:05
Hansen en Hester grijpen de macht in Wooning Zesdaagse

foto: Cor Vos

Dat Lasse Norman Hansen en Marc Hester een favorietenrol kan worden toegedicht in de 37ste Wooning Zesdaagse van Rotterdam, is na de tweede dag moeilijk meer te ontkennen. In een tot de nok toe gevuld Ahoy lieten de Denen de koppelkoersen namelijk uiteenspatten met een flinke portie ‘Danish Dynamite’, waardoor ze doorstootten naar de top van het klassement.

Vooraf werd er al reikhalzend uitgekeken naar de prestaties van Hansen en Hester. Hansen staat bekend als één van de drijvende krachten achter de succesvolle Deense baanploeg, terwijl Hester ruimschoots zijn sporen heeft verdiend in de zesdaagsen. Op de eerste dag van de Wooning Zesdaagse kwamen zij al enkele malen gevaarlijk uit de hoek, maar het waren uiteindelijk Niki Terpstra en Thomas Boudat die de lijst aanvoerden met een ronde voorsprong.

De Denen hadden met een derde plek een prima uitgangspositie en reisden op de tweede dag vastberaden af naar Ahoy. Ze zetten hun ambities meteen kracht bij door in de eerste koppelkoers met sprints een winstronde te pakken en hun achterstand goed te maken, waardoor ze in gelijke ronden kwamen met het koppel Terpstra-Boudat. Het was toen afwachten hoe deze tweestrijd zich zou ontvouwen in de lange jacht.

Tweede winstronde
Hansen en Hester hadden de weg omhoog gevonden, beten zich vast in de koers en kozen het offensief. De erkende hardrijders reden weg uit het peloton en maakten binnen enkele minuten de oversteek naar de staart van het peloton, waarmee de tweede winstronde van de dag een feit was. Nu Terpstra en Boudat weer aan zet waren, barstte de strijd in Ahoy pas echt los. De Denen wilden echter niet van wijken weten en pakten en passant ook de winst op dit onderdeel.

Nadat ze ook de koppeltijdrit op hun naam zetten, bleken Hansen en Hester de grote winnaars van de tweede dag. Ze hebben in het klassement een ronde voorsprong op Terpstra en Boudat, de overige concurrentie volgt op twee of meer ronden. De strijd is echter nog allerminst gestreden, want in puntenaantal ontlopen de topkoppels elkaar niet veel.

flag-nl Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2019
Tussenstand na dag 2
1. flag-dk / flag-dk Lasse Norman Hansen-Marc Hester – 99 punten
2. flag-nl / flag-fr Niki Terpstra-Thomas Boudat – 95 punten en 1 ronde
3. flag-nl / flag-nl Yoeri Havik-Wim Stroetinga – 90 punten en 2 ronden
4. flag-nl / flag-be Jan Willem van Schip-Stijn Steels – 81 punten en 2 ronden
5. flag-es / flag-es Albert Torres-Sebastian Mora – 71 punten en 2 ronden
6. flag-be / flag-be Kenny De Ketele-Robbe Ghys – 68 punten en 2 ronden
7. flag-nl / flag-be Pim Ligthart-Moreno De Pauw – 58 punten en 3 ronden
8. flag-pl / flag-pl Daniel Staniszewski-Wojciech Pszczolarski – 52 punten en 3 ronden
9. flag-de / flag-de Christian Grasmann-Theo Reinhardt – 20 punten en 3 ronden
10. flag-be / flag-be Jules Hesters-Bryan Boussaer – 20 punten en 3 ronden
11. flag-nl / flag-nl Dion Beukeboom-Melvin van Zijl – 16 punten en 3 ronden
12. flag-nl / flag-nl Ramon Sinkeldam-Roy Pieters – 25 punten en 4 ronden
13. flag-nl / flag-nl Maikel Zijlaard-Nick Stöpler – 21 punten en 4 ronden

Dit artikel delen:

2 Reacties

Emergo 5 januari 2019 om 12:16

En nu nog zorgen dat het scorebord goed functioneert dan heb je ee als liefhebber meer plezier aan, gisteren was dat ding een aanfluiting.

0
HSV 5 januari 2019 om 15:05

Ook op de streaming was puntentelling niet in beeld.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone