Hannah Ludwig prolongeert Europese titel tijdrijden voor beloften
Ludwig op archiefbeeld - foto: Cor Vos
maandag 24 augustus 2020 om 13:11

Hannah Ludwig prolongeert Europese titel tijdrijden voor beloften

Hannah Ludwig heeft voor het tweede jaar op rij beslag gelegd op de Europese titel tijdrijden voor beloften. In de 25,6 kilometer lange proef tegen de klok bleef ze haar landgenote Franziska Koch en Marta Jaskulska uit Polen voor.

Ludwig kroonde zich een jaar geleden in Alkmaar tot Europees kampioene bij de belofte-vrouwen, nadat ze de concurrentie op ruime achterstand had gezet. Daarom stond de Duitse vandaag pas als laatste op de startlijst en kon ze bekijken hoe de tegenstand het ervan afbracht. Zo zette haar landgenote Franziska Koch in de zevende rit een scherpe tijd neer met 36m17s. Die tijd bleek te hoog gegrepen voor onder meer de Belgische Shari Bossuyt en Karlijn Swinkels uit Nederland.

Uiteindelijk mocht de 20-jarige Ludwig, die sinds vorig jaar namens Canyon SRAM actief is in het peloton, de tijd van haar landgenote aanvallen. En met succes, want na de omloop van 25,6 kilometer door de omgeving van Plouay zette de Duitse de klok stil op 35m53s, goed voor een gemiddelde snelheid van net geen 43 per uur en haar tweede achtereenvolgende Europese titel tijdrijden. Voor Koch restte het zilver, Marta Jaskulska pakte het brons.

Bossuyt, die ook op de baan actief is, was de beste Belgische op de vijfde plaats. De posities zes en zeven werden ingenomen door de Nederlandse vrouwen Maaike Boogaard (zesde) en Swinkels (zevende). Britt Knaven, de andere Belgische, eindigde als zestiende.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2020 14:18
Elise Uijen zou dus als eerstejaars juniore gewoon top 5 gereden hebben bij de beloften. Wow !

Reacties zijn gesloten.