Hamilton wint tijdrit in Giro d’Italia U23

Hamilton wint tijdrit in Giro d’Italia U23

foto: Sirotti

dinsdag 13 juni 2017 om 18:24

Lucas Hamilton heeft de individuele tijdrit in de Giro d’Italia U23 2017 gewonnen. De 21-jarige Australiër, niet te verwarren met Sunweb-renner Chris Hamilton, was sneller dan de Brit Scott Davies (Wiggins) en Belgisch U23-tijdritkampioen Senne Leysen (Lotto Soudal U23). Pavel Sivakov werd vierde en blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Padun geeft niet thuis
Na de door Mark Padun (Colpack) gewonnen heuvelrit in Forli, bleven zes renners over voor de eindzege in deze hernieuwde rittenkoers voor beloften. Matteo Fabbro (Friuli) brak bij een val maandag zijn sleutelbeen en moest opgeven, waardoor Sivakov, Davies, Padun, Hamilton en Jai Hindley (beiden Mitchelton-Scott) het onderling zullen uitvechten. De Angelsaksen en de Rus gaven niet veel op elkaar prijs, maar de Oekraïner kon zichzelf wel voor zijn kop slaan.

Padun gaf 53 seconden toe op Hamilton en heeft nu een achterstand van 45 seconden op Sivakov. Julius van den Berg was de eerste Nederlander in de uitslag. De renner van SEG Racing Academy werd achtste. In de heuvelrit van woensdag en de loodzware slotrit naar Campo Imperatore van donderdag, valt het klassement in haar definitieve plooi. De Nederlanders spelen daarin geen rol; Van den Berg staat 78ste, op een kleine 28 minuten van de BMC Development-Rus.

Dit artikel delen:

9 Reacties

josi 13 juni 2017 om 18:47

Australiërs altijd erg sterk in het tijdrijden in de U23-categorie. Ook niet te verwarren met Tyler en Lewis, trouwens.

tylerhamilton 13 juni 2017 om 18:51

Scheelt dat Tyler al een paar jaartjes gestopt is.

jessevdalen 13 juni 2017 om 19:00

Padun kan dus heel veel behalve tijdrijden, al zie ik die op de loodzware slotdag de eindzege nog wel binnenhalen.

Samamba 13 juni 2017 om 19:10

@jessevdalen
Op wat baseer je je om te denken dat Padun beter kan klimmen dan de Hindley en Hamilton. Sivakov heeft ook een enorme stap vooruit gezet dit jaar. Padun is zeker nog niet uitgeteld, maar als favoriet zie ik hem toch niet.

nederbelg 13 juni 2017 om 20:36

@josi
Lewis Hamilton, sure. Nr. 2, Scott Davies is dan, ondanks het feit dat hij wel eens zingt onder de douche, weer niet te verwarren met de Britse muzikale iconen Scott Walker en Ray Davies… Nr. 3 Senne Leysen, dan weer niet met de Vlaamse topacteur Johan Leysen, ondanks die theatrale bewegingen op zijn tijdritfiets… De vraag is echter vooral of Julius Van den Berg, niet te verwarren met de iconische poppenspeler Jozef Van den Berg, de touwtjes nog wel zelf in handen heeft….

RiGHT 13 juni 2017 om 20:43

@nederbelg: ik had ook direct een associatie met Lewis die op 4 wielen snel is in tijdritten, dus zo raar vind ik de associatie niet. Die muzikale iconen die je noemt ken ik niet, maar ik vind brittpop dan ook overrated.

nederbelg 13 juni 2017 om 21:17

@right
Scott Walker (van the Walker Brothers) en Ray Davies (van de Kinks) zijn twee van de grootste innovators en inspirators van de Britse muziekscene; hun werk overspant 5 decennia! Britpop is dan idd maar een voetnoot (al is de invloed van de Kinks op Blur onmiskenbaar). Dit uiteraard ter zijde.
De hausse in de Britse muziek tss 1965 en 1975 is trouwens helemaal vergelijkbaar met de huidige hausse in het Britse wielrennen…
Gek trouwens dat bij Hamilton niemand de associatie maakte met de locatie van het roemrijke WK 2003, waar Simon Spilak nog tiende werd in de tijdrit bij de junioren.
Oef, toch weer bijna on topic geraakt.

Stablinksy 13 juni 2017 om 22:14

Je moet het niet zo ver zoeken, Senne is de zoon van ex prof Bart Leysen (winnaar E3, nu ploegleider bij Lotto Soudal).

Jack_Ace 14 juni 2017 om 08:45

Overigens had Lewis deze rit in 3 minuten afgeraffeld dus dat kon hem nooit zijn :)

Headlines

Materiaalzone

Populair