Hamilton beschuldigt Armstrong van dopinggebruik

vrijdag 20 mei 2011 om 07:49

foto: Sirotti

Tyler Hamilton heeft Lance Armstrong in een Amerikaans televisieprogramma beschuldigd van het gebruik van doping. “Ik zag zelf hoe hij zich epo toediende.” Hamilton zelf is geschorst voor het gebruik van doping.

“In de eerste Tour die Armstrong won, in 1999, heb ik met mijn eigen ogen gezien hoe Lance zich epo toediende,” aldus de oud-renner in een preview van het programma 60 minutes op CBS, “Ik zag epo in zijn koelkast. Hij deed het meer dan één keer.”

De Olympische kampioen tijdrijden van 2004 gaf toe zelf ook gebruikt te hebben. “Epo toedienen, we hebben het allemaal gedaan in het peloton. Ik ook, meerdere keren. En Armstrong pakte net hetzelfde als wij. Er was epo, bloeddoping en testosteron.”

Volgens Hamilton werd Armstrong ook al eens betrapt op het gebruik van doping. “In de aanloop naar de Tour van 2000 en 2001 dopeerde Armstrong zich ook. In de Ronde van Zwitserland 2001 testte hij zelfs positief na een controle.”

In 2004 werd Hamilton betrapt en werd voor twee jaar geschorst. Na een comeback werd hij in 2009 weer betrapt en beëindigde hij zijn carrière. Hij werd toch nog voor acht jaar geschorst.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone