‘Halvorsen wisselt Team Ineos in voor EF Education First’
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 1 augustus 2019 om 16:33

‘Halvorsen wisselt Team Ineos in voor EF Education First’

Kristoffer Halvorsen zal volgens ProCycling.no aan het einde van dit seizoen de overstap maken naar EF Education First. De 23-jarige Noorse sprinter – drie jaar geleden nog wereldkampioen bij de beloften – zal voor twee jaar tekenen. De beloftevolle Halvorsen koerst nu nog voor het Britse Team Ineos.

Halvorsen weigert commentaar te geven, maar volgens het Noorse wielermedium is het een kwestie van tijd vooraleer de sprinter zijn handtekening zet onder een tweejarig contract. Halvorsen stapte twee jaar geleden met goede adelbrieven over naar de profs, maar wist niet echt door te breken bij Team Ineos.

In zijn eerste volledige seizoen bij de profs won de Noor zelfs geen wedstrijd. Dit jaar wist hij te zegevieren in de Herald Sun Tour en de Tour of Norway, maar Halvorsen wordt voornamelijk uitgespeeld in de wat kleinere rittenkoersen. Zo moet de renner nog zijn debuut maken in een grote ronde.

Interesse 
Team Ineos had naar verluidt de mogelijkheid om het contract van Halvorsen open te breken, maar beide partijen nemen afscheid van elkaar. De snelheidsduivel kiest dus voor het Amerikaanse EF Education First, ondanks vermeende interesse van Team Sunweb en Dimension Data.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
1 augustus 2019 16:42
Rare stap. Er gaan sowieso veel jonge gasten de laatste tijd naar EF. Eerst vooral Zuid-Amerikanen, nu ook jongens als rutsch en Halvorsen.

Hoop voor hem dat dit wel het juiste team voor hem is, maar betwijfel het. Lijkt naar teams te gaan waar hij de nummer 1 qua sprinter is, maar het zijn dan ook gelijk teams met 0 ervaring in die discipline
1 augustus 2019 16:42
Verstandige keuze. De opmerkingen bij de toenmalige transfer naar Sky/Ineos waren volkomen terecht. Deze talentvolle knul heeft in die jaren geen pot kunnen breken behalve treintjes werk. Nu maar bij EF Hofland vervangen en ritten gaan winnen om te beginnen.
    1 augustus 2019 16:49
    Verstandig? Ploeg heeft 0 ervaring met sprints
    1 augustus 2019 17:10
    Ene Sacha Modolo deed het daar anders niet onaardig. En laat dat nou juist iets zijn waar EF, net als TJV, zich kan gaan ontwikkelen. Met Halvorsen haal je het talent wel, net als toentertijd met Groenewegen.
    1 augustus 2019 17:16
    Modolo? Eén etappetje in twee jaar tijd. Daarvoor meerdere zeges per jaar.
    1 augustus 2019 17:19
    Mening verschilt blijkbaar. Ik denk goeie keuze, kan vanaf grond beginnen opbouwen daar. En dat kon hij bij Sky niet.
1 augustus 2019 16:43
Ergens had ik verwacht dat hij naar TJV zou komen. Met een Noorse sponsor, en een ploeg die ruimte geeft voor sprinters had dat best kunnen passen.
    1 augustus 2019 16:49
    Denk dat dat een gevalletje overdaad zou zijn geworden dan. Dan heb je Groenewegen, Van Poppel/Van Aert, Teunissen en ook nog Halvorsen.
1 augustus 2019 16:51
Die twee jaar krijg je nooit meer terug, en menig een wist natuurlijk hoe dit zou lopen...
1 augustus 2019 17:06
Ineos en SKY is voor sprinters niet de plek waar je moet zijn.
1 augustus 2019 17:16
van de ene waardeloze sprint ploeg naar de andere, toptransfer
1 augustus 2019 17:17
Een ploeg als Sunweb, FDJ, Cofidis, of Lotto Soudal had wellicht een betere keuze geweest. Overal had hij eerste of tweede sprinter kunnen worden, en die ploegen hebben meer ervaring en kwaliteit om een sprinter te begeleiden en ondersteunen. Maar goed, enkele van deze ploegen waren wellicht niet eens geinteresseerd.

En team dimension data, tsja, het voelt alsof hij daar had kunnen passen, maar gezien he renners zich daar niet ontwikkelen, begrijp ik wel dat hij daarvoor past.
1 augustus 2019 17:29
Er is nog geen sprinter gelukkig bij Sky/Ineos vandaag gekomen. Halvorsen blijkbaar geen uitzondering.

Kijkende naar Philipsen zou hij nog beter bij een of andere exotische ploeg kunnen tekenen.

Of hij bij de vrijbuiters van EF past vraag ik bij af.

Nog even gedacht dat EF als sponsor belang zou hebben, maar volgens mij is het een Zweeds bedrijf.

We gaan het zien.
    1 augustus 2019 17:51
    EF Education First is een Amerikaans taalonderwijsbureau!
    1 augustus 2019 18:45
    Jammer Jonkvrouw,

    Even lezen leert dat het de Zwitserse familie Hult is die aan de voet staat van EF.

    Amerikaans dus zeker niet!!!!!!!!!!!!!!
    1 augustus 2019 20:38
    Inderdaad is EF een Zwitsers bedrijf....en dat is ook geen Zweeds!
    1 augustus 2019 21:34
    Het bedrijf is wel degelijk in Zweedse handen, het is nog steeds eigendom van de familie Hult, alleen staat het hoofdkantoor inderdaad in Zwitserland. Maar daarmee nog steeds niet Amerikaans al rijdt de wielerploeg natuurlijk wel op een Amerikaanse licentie en is het Amerikaans georiënteerd.
1 augustus 2019 18:29
Bij Sky/Ineos was hij natuurlijk gedoemd om te mislukken, heb nooit begrepen waarom hij daar destijds getekend heeft. Weet niet of EF nou de ideale ploeg is voor zo'n type renner, maar we zullen zien.
1 augustus 2019 21:26
Sunweb zou denk een betere keuze zijn. Maar weg bij Sky/Ineos is nooit een slechte keuze voor een sprinter

Reacties zijn gesloten.