Habeaux (35) zet door hartklachten punt achter loopbaan

Habeaux (35) zet door hartklachten punt achter loopbaan

foto: Sirotti

donderdag 12 april 2018 om 08:43

Gregory Habeaux is per direct gestopt met wielrennen. De 35-jarige Belgische coureur heeft zijn contract bij WB Aqua Protect Veranclassic ingeleverd, omdat hij problemen met zijn hart heeft. Eind vorig jaar werden symptomen van tachycardie geconstateerd, een versnelde werking van het hart.

Habeaux zegt op de website van de ploeg dat het een moeilijke beslissing was. “In november had ik al een waarschuwing gekregen. Ik onderging onderzoeken en kreeg groen licht, maar al snel voelde ik dat ik niet meer op niveau kon terugkeren”, aldus de Luikenaar. “In Parijs-Troyes voelde ik een flauwte en op 19 maart voelde ik me op training opnieuw krachteloos. Na mijn laatste waarschuwing op training ben ik afgestapt en heb ik gezegd: ik stop. Uit voorzorg.”

Veertien jaar koerste Habeaux afwisselend op ProContinentaal en Continentaal niveau. In 2005 debuteerde hij bij Landbouwkrediet-Colnago, in een ploeg met onder meer Ludo Dierckxsens, Maxime Monfort, Sergey Lagutin en Stephen Cummings. Daar reed hij twee seizoenen. Daarna kwam hij uit voor Jartazi Promo Fashion, Mitsubishi-Jartazi, Veranda’s Willems en Wanty-Groupe Gobert. Sinds 2015 koerst hij in het tenue van Wallonie Bruxelles, de ploeg die nu WB Aqua Protect Veranclassic heet.

Tot een profzege kwam Habeaux nooit. Wel wist hij in 2011 Dwars door het Hageland te winnen door Huub Duyn te verslaan. Destijds had de Belgische eendagskoers het plakkaat UCI 1.2.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Casar 12 april 2018 om 09:08

Fijn dat hij op tijd signalen heeft gekregen en dat die een mooie carriere achter de rug heeft.

Ik mis het in dit artikel maar volgens Sporza blijft die wel actief binnen de ploeg maar dan in een andere rol

0
wimpy 12 april 2018 om 11:30

En deze renner had al veel tegenslag in zijn carriere. Weet nog dat hij als jonge renner een zware schedelbreuk opliep na een val.

0
wielerman 12 april 2018 om 12:49

Alweer een (belgische)renner met hartklachten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone