Haas vond tweede adem: “Ik kan niet geloven wat ik net heb gedaan”

zaterdag 21 januari 2017 om 10:17
Haas vond tweede adem: “Ik kan niet geloven wat ik net heb gedaan”

Foto: Sirotti

Nathan Haas zorgde voor een verrassend slot van de vijfde etappe in de Tour Down Under. De renner van Dimension Data moest halverwege de slotbeklimming passen, maar hij wist buiten beeld weer terug te keren en sprintte zelfs naar plaats twee. “Ik kan niet geloven wat ik net heb gedaan”, jubelt Haas op de website van de organisatie.

“Ik wilde zien of ik de eerste versnelling kon volgen, aangezien de wind tegen stond”, verklaart hij. De Australiër viel vervolgens echter stil. “Ik dacht dat ik een grote fout had gemaakt door mezelf te laten exploderen.” Maar Haas knokte zich knap terug. “Ik ben zo trots op wat ik, en ook de ploeg, vandaag hebben gedaan.”

De renner van Dimension Data wipte op deze manier over Jay McCarthy (BORA-hansgrohe) heen in het klassement. Hij staat nu op een derde plaats, drie tellen voor McCarthy.

Pech voor Jay McCarthy
Voor McCarthy verliep de finale op Old Willunga Hill niet zoals hij had gehoopt. Halverwege de beklimming raakte iemand zijn voorwiel, waardoor hij bijna tot stilstand kwam. “Het gebeurde op de slechtst denkbare plek”, baalt McCarthy. “Het duurde daarna even voordat ik weer op gang kwam.”

De Australiër eindigde uiteindelijk als vijfde. “Mijn benen zijn goed en ik ben het aan mijn ploeg verschuldigd om morgen te blijven koersen voor de bonificatieseconden. Het is niet zoals de laatste etappe in de Tour de France. We blijven vechten.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

wielrenner 21 januari 2017 om 10:41

Een klimmertje van 80 kg schoon aan de haak!

LaurentJalabert 21 januari 2017 om 10:45

Ik kan het zelf ook niet geloven! Was hij geen vijfde-rangs-sprinter met wat meer inhoud wellicht?

TykkeThor 21 januari 2017 om 10:46

Volgens PCS 80 kg, maar dat lijkt me een tikkeltje overdreven. De meeste sprinters van zijn lengte wegen nog geen 80 kg.

Wheely 21 januari 2017 om 10:48

Gevalletje niet weten hoe een haas een koe vangt. Nathan kan nog richting plek twee met zijn sprint kwaliteiten volgens mij.

JuriaanM 21 januari 2017 om 10:49

Haas is best aardig in de heuvels hoor, deed het vorig jaar ook prima in Canada!

hongerklopje 21 januari 2017 om 11:15

Won vorig jaar in de ronde van burgos op zo’n typische spaanse klinkersmuur ook afgetekend hoor.

Headlines

Materiaalzone

Populair