Gutierrez: “S.O.S., het wielrennen sterft”

woensdag 2 juni 2010 om 14:56

In een open brief heeft Iván Gutiérrez laten weten hoe hij over de kwestie-Valverde denkt. Zijn landgenoot werd maandag wereldwijd door twee jaar geschorst door het CAS, hoewel hij direct in hoger beroep is gegaan. “Alejandro Valverde is de meest getalenteerde renner die ik ooit in mijn leven heb gezien.”

“Sinds Operacion Puerto in 2006 begon, heeft het Spaanse wielrennen het zwaar gehad”, steekt de 31-jarige ploeggenoot van Valverde van wal. “Ik schrijf deze brief omdat het nieuws over Valverde’s straf voor mij de druppel is. […] Degenen die deze brief lezen, zullen weten wat de meerderheid van de Spaanse renners voelt.”

En die meerderheid voelt vooral oneerlijkheid. “Alejandro Valverde’s zaak is het grootste onrecht dat ik in mijn leven heb meegemaakt. Ik durf te zeggen dat zijn talent uniek is, en ik heb met de meest getalenteerde renners gereden. […] Valverde heeft nog nooit abnormale waarden vertoond bij een controle, terwijl hij zeker de meeste controles heeft gehad, want als hij ergens fietst, staat hij bijna altijd op het podium.”

“Wat moet een wielrenner doen […] met mensen die de regels van onze sport niet eens uit elkaar kunnen houden zodat alle leden van de wielerfamilie moeten boeten voor hun fouten? […] Vandaag is het Valverde’s beurt, maar hoeveel teamgenoten hebben we al verloren sinds 2006? Ik hoop dat mijn opinie nuttig is, want veel renners zijn het met me eens. Ik doe een beroep op de sportautoriteiten. S.O.S… het wielrennen sterft… Help ons. Nu.”

De complete brief (in het Engels) is hier te lezen.

Lees ook:
Valverde uiteindelijk toch voor twee jaar geschorst

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone