Gustav Larsson definitief naar Vacansoleil (update)

maandag 10 oktober 2011 om 11:13

Gustav Larsson rijdt volgend jaar voor Vacansoleil-DCM, dit maakte de ploeg wereldkundig op de site. De Zweed komt nu nog uit voor de ploeg van Bjarne Riis. Larsson maakte in 2008 de overstap van Unibet naar Saxo Bank en won voor de Deense brigade ondermeer een etappe in de Ronde van Italië.

Ploegleider Michel Cornelisse is zeer blij met de komst van de Zweed. “Renners met een groot vermogen zijn belangrijk voor een team dat in alle soorten wedstrijden vooraan mee wil strijden. Een coureur als Larsson kan wedstrijden voor je winnen en is in staat om werk te verrichten voor zijn ploegmaten. We zien ook een belangrijke rol voor hem om in etappekoersen de jonge renners op sleeptouw nemen. In 2011 zagen we bijvoorbeeld dat het ons in ploegentijdritten aan ervaring ontbrak, daar kan hij van grote waarde zijn”, aldus de oud-prof op de site van de ploeg.

Vanzelfsprekend heeft de kersverse aanwinst alleen maar lovende woorden voor zijn toekomstige werkgever. “Ik ben enorm verheugd met de nieuwe ploeg. De manier van koersen van dit team is attractief en alle renners krijgen de mogelijkheid om bij goede vorm voor eigen kans te gaan. Hierdoor zie je de renners wekelijks voor elkaar door het vuur gaan omdat ze weten dat het de week erna andersom kan zijn. Het wordt een interessant jaar waarin er genoeg wedstrijden zijn om als tijdrijder naar uit te kijken. Ik heb dan ook al een paar wedstrijden in mijn hoofd waar ik echt goed wil zijn en daar hoort revanche op de Olympische tijdrit absoluut bij.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone