Guillén: “Vuelta volgend jaar wat minder zwaar”
Foto: Sirotti
zaterdag 26 december 2015 om 14:40

Guillén: “Vuelta volgend jaar wat minder zwaar”

Het parcours van de Vuelta a España wordt in 2016 wat minder zwaar in vergelijking met de afgelopen editie. Directeur Javier Guillén zegt rekening te houden met de Olympische Spelen die vlak voor de start van de Vuelta op het programma staan.

“Het is de bedoeling dat het wat minder moeilijk zal worden, dat is althans ons streven”, vertelt Guillén aan Biciciclismo. “We hebben gekozen voor korte etappes, ik denk dat er maar één langer zal zijn dan 200 kilometer. Maar zwaarte van een koers kan op verschillende manieren worden gemeten. Iedereen is in staat om te reageren na de presentatie.” Deze vindt op 9 januari plaats in Santiago de Compostella.

Om renners die vermoeid zijn na deelname aan de Tour de France en/of de Olympische Spelen toch richting Spanje te lokken, belooft Guillén ook minder lange verplaatsingen tussen de etappes door. “Uiteraard zullen er transfers zijn, dat is onvermijdelijk. We blijven namelijk afhankelijk van de start- en aankomstplaatsen. Maar het zullen er veel minder zijn.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
26 december 2015 14:55
Heel goed zo! Organisatie ziet dus toch in dat renners geen machines zijn die kunnen blijven gaan, maar dat ze om überhaupt nog iemand tot bij hen te krijgen wat aan zwaarte zullen moeten inboeten. En daar is ook helemaal niets mis mee, we hebben al vaak genoeg gezien dat korte, venijnige etappes evengoed voor heel wat spektakel kunnen zorgen!
26 december 2015 18:06
Eerst maar eens afwachten op de presentatie. Ook etappes onder de 200km kunnen nog zwaar zijn. Maar het klinkt in ieder geval goed. Er wordt tenminste weer rekening gehouden met de renner.
26 december 2015 18:50
Wat minder zwaar kan ook betekenen wat minder zware ritten dan die ontzettend monsterlijke en onnodig zware rit door Andorra.. die was echt onmenselijk.
26 december 2015 21:13
@LG
Die was niet onmenselijk zwaar hoor. Ten eerste was die slechts 135 km. Daarnaast bepalen de renners de zwaarte van de koers. Als het peloton en groupe de eerste drie beklimmingen oprijdt, dan valt de zwaarte van de gehele rit wel mee.
26 december 2015 22:50
Van mij hoeft het niet minder zwaar. Maar graag wat minder typische muro-finishes en wat meer glooiende finales, opdat punchers mogen kiezen wanneer ze een aanval plaatsen. In de Giro hebben we al zo vaak spektakel én verschillen gezien op dat soort terrein.
27 december 2015 04:59
Zolang Rodriguez, Valverde en Moreno meerijden zullen de muro-finishes erin blijven.....
27 december 2015 13:01
Er moet inderdaad een goede afwisseling zijn tussen muro-finishes en glooiende finales. Net als er een goede verdeling moet zijn tussen aankomsten bergop en aankomsten na een (technische) afdaling.

Maar je moet ook niet vergeten dat die murito's een deel van de identiteit van de Vuelta vormen. De Ronde van Spanje heeft toch jarenlang het probleem gehad dat het geen eigen smoel bezat. Dat is nu wel weg.

Reacties zijn gesloten.