Guillaume Martin wint op de Etna, eindzege in Giro di Sicilia voor Brandon McNulty

Guillaume Martin wint op de Etna, eindzege in Giro di Sicilia voor Brandon McNulty

foto: Cor Vos

zaterdag 6 april 2019 om 16:42

Guillaume Martin heeft bovenop de Etna de slotrit in de Giro di Sicilia gewonnen. De coureur van Wanty-Groupe Gobert schudde op de Italiaanse vulkaan in de slotkilometers flink aan de boom, haalde leider Dayer Quintana bij en kwam solo binnen. Leider Brandon McNulty verweerde zich kranig en hield meer dan genoeg seconden over om de eindzege voor zich op te eisen.

Sensatie in de Giro di Sicilia: de eerste editie van de Siciliaanse wielerronde eindigde namelijk op de Etna, waar een temperatuur van vijf graden en veel mist voor mythische omstandigheden op de top zorgden.

Veel rumoer in de beginfase
Vuurwerk mocht verwacht worden van mannen als Giovanni Visconti en Martin, maar in de beginfase waren het Matteo Montaguti, Francesco Romano, Óscar Quiroz, Ivan Martinelli, Aleksey Rybalkin, Edwin Ávila , Isaac Cantón, Davide Gabburo en Dayer Quintana die met de nodige klimcapaciteiten aan boord het al vroeg probeerden. Veel luchtruimte kregen zij met een maximale voorsprong van twee minuten echter niet.

De kopgroep kwam met nog vijftig kilometer te gaan binnen handbereik van het peloton, waarna een aantal coureurs de oversteek maakte naar de kopgroep en Gabburo en Quintana zich weer af lieten zakken terug het peloton in.  Toen het peloton aan de beklimming van de Etna begon, verdween deze voorsprong echter als sneeuw voor de zon.

Odd Christian Eiking opent de debatten
Het was wachten daarna wachten op de eerste aanval, die er kwam op zeventien kilometer van de finish. Odd Christian Eiking, de nummer twee in het klassement, opende de debatten met een afstand van ver. Er werd niet gereageerd op de coureur van Wanty-Groupe Gobert, die later misschien als springplank van kopman Martin zou fungeren.

Dayer Quintana lijkt de sterkste
Het was echter niet Martin die Odd Eiking als springplank gebruikte, maar Quintana, die zichzelf opnieuw liet zien. Het jongere broertje – die nu kopman is bij Neri-Selle Italia – liet daarmee op zes kilometer van de meet de koers definitief ontploffen. Leider Brandon McNulty was goed mee, evenals Aleksandr Vlasov, Martin en Fausto Masnada.

Guillaume Martin is de sterkste, eindzege voor Brandon McNulty
Na een nieuwe aanval van Quintana op vier kilometer moesten de andere vier coureurs dan toch definitief passen. Althans, zo leek het. De Colombiaan reed in rap tempo een voorsprong van vijftien seconden bij elkaar, maar na een aanval van Martin verdween de voorsprong van de Colombiaan meteen en was het de jonge Fransman die solo naar de zege reed. McNulty eindigde achter Masnada en Quintana op de vierde plaats en won daarmee het eindklassement.

Dit artikel delen:

2 Reacties

kelderfan 6 april 2019 om 16:56

Zo Brandon McNulty wint ook ’t rondje. Die klopt echt aan de deur WT.

0
ivo001 6 april 2019 om 23:28

Het is hem gegund, Leuke renner.

Vlasov van Gazprom dit jaar ook goed bezig zeg.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone