Guillaume Martin in de belangstelling van Groupama-FDJ en Cofidis

Guillaume Martin in de belangstelling van Groupama-FDJ en Cofidis

©Cor Vos

maandag 24 juni 2019 om 06:30

Wanty-Gobert dreigt zijn kopman en klassementsrenner Guillaume Martin (26) te verliezen. Onder meer Cofidis toont meer dan gewone interesse, maar vooral Groupama-FdJ wordt een gevaarlijke klant. Martin heeft nog een overeenkomst met zijn huidige team, maar daar kan de Fransman naar verluidt onderuit.

Het team van manager Bourlart hoopt dat kopman Guillaume Martin zijn lopend contract – tot eind 2020 – uitdoet. Maar hem houden, wordt niet de gemakkelijkste opdracht. Namelijk Cofidis én – vooral – Groupama-FdJ trekken aan de mouw van Martin.

En de Franse klimmer kán dus onder zijn huidige contract uit. Weliswaar als daarbij twee voorwaarden worden vervuld. Eén: de ploeg die hem binnenhaalt, moet een WorldTourteam zijn. Voorwaarde twee: in het geval Wanty-Gobert Martin financieel evenveel kan bieden, moet hij zich alsnog aan zijn contract houden. Zo staat het in elk geval op papier.

Uitsluitsel vóór de Tour
Cofidis heeft stevige interesse, maar manager Vasseur zal dus eerst zekerheid moeten krijgen dat zijn team naar de WorldTour kan. WielerFlits kreeg het voorbije weekend echter bevestigd dat vooral Groupama-FdJ aan de mouw van de Martin trekt.  En dat weten ze intussen ook bij Wanty-Gobert. Het Waalse team wil absoluut uitsluitsel vóór de start van de Ronde van Frankrijk.

De Fransman heeft overigens een link met Groupama-FdJ. In 2014, toen nog als belofte, was hij er enkele maanden als stagiair aan de slag. Sinds 2016 rijdt hij in Belgische loondienst. Bij FdJ kan Guillaume Martin in 2020 een belangrijke pion worden om Thibaut Pinot bij te staan.

Dit artikel delen:

10 Reacties

FDJ 24 juni 2019 om 07:25

Beetje rare kop. Waar uit het artikel blijkt dat Martin al eerder in de belangstelling van Cofidis stond. Alweer sugerreert dat ze dit vaker hebben gehad. Komt in het artikel niet naar voren.

Verder de zin ‘Het Waalse team wil absoluut uitsluitsel vóór de start van de Tour’.

De lading is nogal dwingend. Kortom wat doen ze als Martin het nog niet weet? Cofidis wil naar de WT maar iedereen weet dat deze geen licentie voor de Tour gaan krijgen. Dus vallen ze af. Plus transfers mogen pas op 1 augustus bekend worden. Of staat er ook een clausule in het contract van Dhr Martin dat de voorwaarden na de start van de Tour niet meer gelden?

Stoere taal van Wanty maar ze weten zelf Donders goed dat als Martin weg wil ze kansloos zijn en dat ze daar geen datum aan kunnen vastzetten ook.

Nico Dick 24 juni 2019 om 08:35

@FdJ: titel was idd beetje misleidend. Ik doelde op het feit dat het alweer Cofidis is die interesse toont. Na Viviani, Sabatini, Gilbert, …

greeny 24 juni 2019 om 09:24

@nico
je hebt in ieder geval genoeg bronnen binnen cofidis denk ik zo, letterlijk elk transfer geruchtje wat je schrijft noem je ze. je frans zal in orde zijn ;)

Sagan=hulk 24 juni 2019 om 07:51

Dat Martin nu eindelijk eens vertrekt bij Wanty. Het is tijd dat hij een volgende stap zet in zijn carrière.

Marveloke 24 juni 2019 om 08:57

Precies, het vogeltje Martin moet nu uit het nest van Wanty vallen en zijn vleugels spreiden op weg naar nieuwe, wellicht betere oorden

Jean Dumas 24 juni 2019 om 09:29

Dan kan hij met oog op de Tour het best naar Cofidis.

Natte spons 24 juni 2019 om 10:16

@Jean: Want FDJ rijdt geen Tour, hij zou er de Tourploeg niet halen, of hij moet als kopman naar de Tour?!?

LutsenkoFan 24 juni 2019 om 11:18

Wanty betaald hem als kopman een FDJ en misschien ook Cofidis als een man van de tweede rij.
Wanty is niet zo arm voor een PCT ploeg dus zou best kunnen dat hij hier vrijwel hetzelfde verdiend.

bart12 24 juni 2019 om 12:03

Dit is natuurlijk onzin, hij wordt (naar alle waarschijnlijkheid) gewoon marktcomfort betaald (naar kwaliteiten). Dat hij daarmee kopman is bij wanty en knecht bij fdj is wat anders

koos1 24 juni 2019 om 16:38

Probleem voor Wanty zal zijn dat met Martin de renner met de meeste punten vertrekt. Vrees dat ze dan geen top 2 gaan halen meer in de PCT ranking en zonder Martin ook geen wildcard meer zullen krijgen voor de grote rondes.
Vraag zal zijn of Martin kopman wil blijven (dus bij Wanty blijven) of voor meer geld een semikopman-knecht worden bij een ploeg als FDJ. Als hij vertekt zie ik hem dan eerder naar Cofidis gaan als kopman / aanvaller en daarnaast is Cofidis haast altijd zeker van grote rondes.

Headlines

Materiaalzone

Populair