Guderzo weg bij Hitec Products om Giro Rosa te kunnen rijden

Guderzo weg bij Hitec Products om Giro Rosa te kunnen rijden

Guderzo won in 2017 de Giro dell'Emilia - foto: Sirotti

woensdag 20 juni 2018 om 10:39

Tatiana Guderzo vertrekt per direct bij Hitec Products. De Italiaanse wielrenster wil dolgraag de Giro Rosa in eigen land rijden, maar haar Noorse ploeg kampt met financiële problemen en kan daar niet aan de start staan. Dat meldt ploegbaas Karl Lima op Twitter.

“We zijn overeengekomen dat Tatiana Guderzo de ploeg Hitec Products per direct verlaat om bij een ander UCI-team aan de slag te gaan”, schrijft Lima. “We zullen haar heel erg missen en wensen haar het beste toe. Voor Tati was het een groot doel om dit seizoen de Giro te rijden. Door onze economische situatie kunnen wij dat niet doen.”

Ook Møllebro per direct weg
Naar welke ploeg Guderzo vertrekt, is nog niet bekend. De 33-jarige renster reed in 2015 en 2016 twee seizoenen voor Hitec, waarna ze een jaar de overstap maakte naar Lensworld-Kuota. Dit jaar keerde de wereldkampioene op de weg van 2009 terug in Noorse dienst. Hitec Products neemt ook afscheid van Camilla Møllebro. De 34-jarige Deens kampioene stopt vanwege motivatieproblemen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 20 juni 2018 om 11:21

Slecht nieuws voor Hitec (ik vrees het begin van het eind), maar goed nieuws voor Guderzo; in haar 11 Giro’s reed ze 9x top10: 2e, 3e, 4e, 5e, 6e en drie keer 7e.

Headlines

Materiaalzone

Populair