Guarnier bedenkt zich en keert bij TIBCO terug in het peloton

maandag 3 december 2018 om 09:25
Guarnier bedenkt zich en keert bij TIBCO terug in het peloton

foto: Tour of California (archief)

Megan Guarnier stopt niet met wielrennen. De 33-jarige Amerikaanse renster van Boels-Dolmans kondigde eind augustus plots haar afscheid aan, maar heeft zich bedacht. Ze rijdt volgend jaar voor TIBCO-Silicon Valley Bank, een UCI-ploeg uit eigen land.

Voor Guarnier maakt het de cirkel rond. Ze reed van 2010 tot en met 2012 al drie seizoenen voor TIBCO, waar ze haar eerste stapjes als prof maakte. Daarna reed ze voor Rabo-Liv (2013) en Boels-Dolmans (2014-2018). Tijdens haar carrière won ze onder meer drie Amerikaanse titels, de Strade Bianche, de Giro Rosa en de Tour of California.

In augustus maakte ze bekend haar loopbaan na het WK in Innsbruck af te sluiten. “Ik hou nog steeds van de sport, maar de opoffering die ik moet doen zo ver van mijn man en lieve familie, plus de fysieke tol van mijn elfjarige carrière, zijn teveel geworden”, zei de voormalig zwemster.

Rol van mentor
Toch heeft ze zich over laten halen om nog een jaar te rijden bij TIBCO-SVB. Daar zal ze de rol van mentor op zich nemen. “Ik heb veel ervaring die ik met plezier overdraag op de nieuwe generatie wielrensters. Het is een natuurlijke overstap voor mij om terug te keren bij de ploeg waar ik mijn profloopbaan ben begonnen”, aldus Guarnier in het persbericht.

Slik en Kessler
In de selectie van TIBCO-Silicon Valley Bank zitten in 2019 ook twee Nederlandse rensters: Rozanne Slik komt over van FDJ en Nina Kessler maakt de overstap van Hitec Products. De ploeg wordt compleet gemaakt door Brodie Chapman, Alice Cobb, Alison Jackson, Sharlotte Lucas, Shannon Malseed en Lauren Stephens.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone