Guardini snelste in slotrit Langkawi, Ovechkin eindwinnaar

Guardini snelste in slotrit Langkawi, Ovechkin eindwinnaar

foto: LaPresse (archief)

zondag 25 maart 2018 om 08:41

Andrea Guardini heeft in Kuala Lumpur zijn tweede dagzege in de Tour de Langkawi geboekt. De Italiaanse coureur van Bardiani-CSF was in een massasprint zijn landgenoten Manuel Belletti en Luca Pacioni te snel af. Artem Ovechkin mag de eindzege in de rittenkoers op zijn palmares bijschrijven.

Scott Davies, Yecid Arturo Sierra, Simone Velasco en Joseph Cooper kozen vandaag voor de vroege vlucht. De renners kregen een maximale voorsprong van ongeveer drie minuten. Korte tijd reed Sierra virtueel in de leiderstrui, maar hij was de eerste die de vluchters vooraan moest laten gaan. Tegen de tijd dat de vluchters aan de beklimming van de Lungu Halat begonnen, waren alleen Velasco en Davies nog over vooraan.

Strijd om eindwinst barst los
Op die klim waren er een aantal renners die een massasprint probeerden te voorkomen. Velasco had Davies achter zich gelaten maar acht andere renners reden naar hem toe. Nickolas Dlamini, Amanuel Gebreigzabhier, Alessandro Bisolti, Lukasz Owsian, Alvaro Duarto, Victor Niño en Harry Sweeny hoopten de koers te doen ontbranden. Duarte greep op de laatste beklimming van de dag de meeste bergpunten, genoeg om de leiding in het bergklassement van Artem Ovechkim over te nemen.

Owsian, nummer twee in het algemeen klassement, reed even virtueel aan de leiding. Bij een tussensprint leek de 28-jarige Pool de strijd om de leiderstrui nog wat spannender te maken door enkele bonificatieseconden te grijpen. Op dat moment had Rally echter de volle achtervolging ingezet, waardoor de vluchters niet veel later werden ingerekend. Dat was buiten Scott Sunderland, Gebreighzabhier en Velasco gerekend.

Vluchters ingerekend
Ondanks de afwezigheid van hun sprinter Brad Huff bleef Rally de achtervolging leiden. Met nog één ronde te gaan zwaaiden ze af, waardoor de vluchters relatief makkelijk in de laatste ronde konden worden ingerekend. In de massasprint die volgde was Guardini de sterkste. Ovechkin finishte in het peloton, genoeg om de eindzege in het algemeen klassement te behalen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

123poetertjes 25 maart 2018 om 10:11

Ze wisten bij Rally toch wel dat De Vos al een tijdje leider af was zeker?

0
ditisdavid 25 maart 2018 om 11:48

Rally had straftraining?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone