FDJ gaat in 2018 verder als Groupama-FDJ

woensdag 6 december 2017 om 09:12
FDJ gaat in 2018 verder als Groupama-FDJ

foto: Sirotti

De Franse verzekeringsgroep Groupama wordt de nieuwe cosponsor van WorldTour-ploeg FDJ. Dat maakte het team vandaag bekend. De ploeg, waar onder anderen Ramon Sinkeldam rijdt in 2018, heet de komende drie jaar Groupama-FDJ. Ondanks het groene logo van de nieuwe geldschieter, blijven de blauw-wit-rode teamkleuren behouden.


“Ik ben trots dat ik de manager ben van Groupama-FDJ”, zegt Marc Madiot. “De komst van Groupama, een grote speler in de Franse sportwereld, naast onze partner FDJ is geweldig nieuws voor de wielersport. En natuurlijk ook voor de ploeg, want we krijgen de middelen om sterker en competitiever te zijn. De ploeg, de technische staf en de renners staan in de startblokken om een nieuwe pagina toe te voegen aan onze historie.”

Volgens de Franse sportkrant L’Équipe biedt Groupama dezelfde financiële steun aan de ploeg van Madiot als La Française des Jeux (FDJ), waardoor het budget de komende drie jaar met dertig procent toeneemt. De verzekeringsgroep was eerder sponsor in de zeilsport en is de naamgever van de stadions van Olympique Lyon en Ferencváros. Met de entree in de wielersport wil Groupama de merkbekendheid vergroten.

FDJ zou tevens de investeringen in de wielerploeg verminderen, omdat de kansspelaanbieder wil investeren in bijvoorbeeld de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Volgens de Franse sportkrant zou Groupama die verliezen dekken en het teambudget opstuwen naar zestien à twintig miljoen euro per jaar. Ook zijn er plannen voor een Continentale ploeg voor jong Frans talent.

Nieuw shirt
Het nieuwe shirt van Groupama-FDJ wordt onthuld op 31 januari. Het tenue is voor het eerst in wedstrijdverband te bewonderen tijdens de start van Parijs-Nice op 4 maart als ook de naamswijziging ingaat.

Dit artikel delen:

8 Reacties

pjam4 6 december 2017 om 09:30

Raar tijdstip. Zal wel behoorlijk wat meer geld in het laatje brengen, maar er valt op dit moment weinig meer uit te geven.

0
Natte spons 6 december 2017 om 10:02

Renners is maar 1 kostenpost, zei het een zeer belangrijke. Windtunnel testen, trainingskampen, atmosferische tenten, begeleidings staf, materiaal ontwikkeling enz. zijn allemaal kostenposten die gedurende het seizoen doorlopen. Het geld gaat echt wel op…

0
HoofdIsVrij 6 december 2017 om 10:26

Krijgt Sinkeldam dan alsnog weer een streepje?

0
west 6 december 2017 om 10:48

Goh, 2 gokbedrijven als sponsor…
Vanwege de co-sponsor zullen alle nationaal kampioenen komend jaar in het groen rijden.

0
zeurwiggo 6 december 2017 om 11:17

Groupama is een verzekeringsbedrijf, vergelijk het met Aegon. Zeker geen gokbedrijf

0
west 6 december 2017 om 11:26

@zeur
Hoezo is verzekeren geen gokken?

0
Stenalic 6 december 2017 om 11:39

Hehehe @ west.

laat tijdstip om je shirtje te showen… gaat er niemand van FDJ naar de TDU dan?

0
Romāns Vainšteins 6 december 2017 om 12:59

Klinkt als een nieuwe apensoort op Kreta

0

Headlines

Populair

Materiaalzone