Groupama-FDJ ziet Thibaut Pinot terugkeren: “Geen druk opleggen”

woensdag 12 februari 2020 om 18:18
Groupama-FDJ ziet Thibaut Pinot terugkeren: “Geen druk opleggen”

foto: Cor Vos

Thibaut Pinot speldt morgen na ruim tweehonderd dagen weer een rugnummer op. In de Tour de la Provence viert hij zijn terugkeer in de koers, nadat hij vorig jaar vroegtijdig een punt zette achter zijn seizoen na zijn opgave in de Tour de France. “We geven hem de tijd om terug te komen.”

Volgens ploegleider Philippe Mauduit van Groupama-FDJ is het gissen naar de vorm van Pinot, aangezien hij sinds juli niet meer koerste. “Hoewel hij heel erg uitkijkt naar zijn terugkeer op het strijdtoneel, weten we niet echt waar hij staat wat betreft wedstrijdritme. Dat gezegd hebbende, we zijn pas in februari. Aan het einde van de Tour des Alpes Maritimes et du Var (21-23 februari, red) kunnen we er zeker van zijn dat hij in vorm is en klaar voor de rest van het seizoen.”

Het herstel van Pinot verliep zeer geleidelijk en in tegenstelling tot vorig jaar deed de Fransman niet aan langlaufen, gaat Mauduit verder. “Misschien wilde hij het niet. In elk geval concentreerde hij zich alleen op zijn fietstrainingen en de kern van zijn baan. Hierdoor was hij vrij snel weer in vorm. Tijdens het trainingskamp op Tenerife produceerde hij waarden die vergelijkbaar waren met die van 2019, waardoor hij kon meestrijden in de Tour de la Provence en de Tour du Haut-Var.”

Zijn draai vinden
Mauduit wil zijn kopman echter absoluut niet onder druk zetten voor de komende wedstrijden. “Het is al lang geleden dat hij voor het laatst koerste. Hij moet zijn draai in het peloton weer zien te vinden. Daar geven we hem echt de tijd voor, want hij heeft ook ploeggenoten die intussen wedstrijden kunnen winnen. Denk aan Rudy Molard en David Gaudu. Veel renners in het team kunnen winnen, dus het is niet nodig om met name Thibaut onder druk te zetten.”

Mogelijk kan Pinot in de Tour de la Provence zich al eens testen in de derde rit als de aankomst bij Chalet Reynard op de Mont Ventoux gelegen is. “Thibaut kent zijn klassieken. Toch is de finish niet op de top van de Ventoux, en bovenal, het is pas februari. Zijn doelen liggen later, dus we moeten niet te enthousiast worden. Als hij de benen heeft, doen we er natuurlijk alles aan om hem een etappe te helpen winnen. En als het de Ventoux is, maakt het hem zeker des te gelukkiger.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Brabander 12 februari 2020 om 18:32

Pinot. Fascinerend coureur. Spectaculair ogend, maar komt vaak ‘wat tegen’

Lalsacien 12 februari 2020 om 18:52

Mijn favoriete renner!

Viktrodriguez 12 februari 2020 om 19:51

Die druk zal vast wel van buiten worden opgelegd. Daar hebben ze de ploegleiding niet voor nodig.

Geit in mijn Kelderman 12 februari 2020 om 20:57

Mijn favoriete renner! Allez Thibaut!

Domestique 12 februari 2020 om 21:24

Vorig jaar zijn kans gemist om de Tour te winnen, vrees ik. Die lijkt dit jaar toch sterker bezet te zullen zijn. Bernal en Thomas komen wellicht beter voorbereid naar Frankrijk afgezakt en dan heb je ook nog eens Froome en Carapaz bij Ineos.

Daarnaast nog een sterk Jumbo en ik vrees dat frêle Thibaut niet opgewassen zal zijn tegen al dat geweld.

Gun hem wel de Olympische titel een week later of het zou ook een leuke winnaar zijn van LBL.

Samlambeej 12 februari 2020 om 23:33

Komt *altijd wat tegen.

Ook hun (Gaudu, Pinot en crew) zijn vroeg in januari op de Teide geweest.
Klommen daar aan 20km/u. Gissen naar de vorm anno #hoogtestage #bloktraining ?

Fietsman 13 februari 2020 om 07:05

Ik hoop zo dat hij komende tour weer het niveau van vorig jaar gaat halen. Hij was toen eigenlijk de beste maar door die waaierrit en dat ongeluk waardoor hij uitviel heeft hij het geel nooit gehad helaas. Jammer want hij was eigenlijk beter dan Bernal. Pinot heeft wel het probleem qua ondersteuning. Gaudu is een leuk talent maar hij komt natuurlijk niet in de buurt van de kwaliteiten van Dumoulin, Kruijswijk, De Plus, Froome en Thomas (er vanuit gaande dat Roglic en Bernal kopman worden).

Lalsacien 13 februari 2020 om 08:07

Gaudu heeft dit jaar ingestemd om vol voor de kansen van Pinot te rijden in de Tour. Hij zal waarschijnlijk ook een stap voorwaarts hebben gemaakt. Hij zal van hele grote waarde zijn in de bergen. Zeker meer dan Thomas voor Bernal zal zijn.

Brabander 13 februari 2020 om 11:29

Reichenbach is er ook nog hè? Die doet alles voof Thibaut

Samlambeej 13 februari 2020 om 14:49

Gaudu is wel een leuker renner dan al die bots tezamen in de alppolonaise.

KimJungPoels 13 februari 2020 om 15:29

Gaudu lijkt me voorlopig sowieso niet van een minder niveau dan de Plus, bergop zie ik hem eerder als beter. Van de andere mannen is hij nog wel een stuk verwijderd als die in topvorm zijn, maar het is maar de vraag of een Dumoulin en Froome dat gaan zijn. En een Thomas zal niet starten als knecht waar een Gaudu 100% in dienst gaat rijden van Pinot in de Tour.

Sonsbach Allstars 13 februari 2020 om 09:19

Weet iemand wat zn plannen zijn dit jaar? Tour, OS, WK ben ik geneigd te denken. Ik hoop dat hij weer op niveau gaat zijn in ieder geval. In de Tour is hij de extra saus over TJV en Ineos.

Headlines

Materiaalzone

Populair