Groupama-FDJ heeft vertrouwen in Démare in aanloop naar Parijs-Roubaix

Door , zaterdag 7 april 2018 om 09:54
Groupama-FDJ heeft vertrouwen in Démare in aanloop naar Parijs-Roubaix

foto: Sirotti

Frédéric Guesdon zorgde in 1997 voor een van de grootste verrassingen in de geschiedenis van Parijs-Roubaix door op de wielerbaan van Roubaix naar de zege te sprinten. De inmiddels 46-jarige oud-renner is 21 jaar na dato ploegleider van de man die hem weleens zou kunnen opvolgen als (Franse) winnaar van De Hel van het Noorden: Arnaud Démare. In gesprek met Cyclingnews geeft Guesdon aan vertrouwen te hebben in zijn poulain.

Démare deed zijn liefde voor de Noord-Franse keien op als junior en belofte, met onder meer een tweede plaats in de juniorenversie van Parijs-Roubaix in 2009. Bij de profs duurde het lang voordat de Fransman zijn liefde voor kasseien kon omzetten in een goed resultaat in de keiklassieker bij uitstek. Vorig jaar wist hij dan toch de ban te breken, door op de wielerbaan naar een zesde plaats te sprinten.

Met de editie van vorig jaar in het achterhoofd, zakt de Franse WorldTour-formatie met vertrouwen af naar het derde monument van het seizoen. Ondanks het feit dat de Franse kampioen in de Ronde van Vlaanderen (15e) net niet meekon met de voorwacht. “Parijs-Roubaix ligt hem echter beter dan de Ronde van Vlaanderen”, is Guesdon stellig.

“In Parijs-Roubaix gaat het om het leveren van vermogen op het vlakke, terwijl in Vlaanderen explosiviteit belangrijker is. Arnaud is iemand die het van de kracht moet hebben.” Naast het feit dat de Franse klassieker hem beter ligt, heeft hij ook het voordeel van een sterke sprint. “Hij kan met zijn eindschot met vertrouwen een sprint aangaan op het Vélodrome. Maar we weten ook dat je in Parijs-Roubaix moeilijk kunt spreken van een ideaal scenario. De wedstrijd verandert voortdurend, waardoor je de hele tijd waakzaam moet zijn”, aldus Guesdon.

Dit artikel delen:

19 Reacties

Mwielerfan 7 april 2018 om 10:06

Deze sprinter moet het natuurlijk niet van zn explosiviteit hebben?

Leukefans 7 april 2018 om 10:12

Demare is dan toch ook vooral een machtsprinter, dus ik kan de redenering wel volgen. Toch ook iemand om rekening mee te houden, volgens mij.

lemmens 7 april 2018 om 10:18

Gevaarlijke outsider hoor. Lijkt beter in vorm dan vorig jaar, en moet voor niemand bang hebben in de sprint.

Charlie33 7 april 2018 om 10:26

Leuke subtopper. Komt tekort voor n monument.

freggle 7 april 2018 om 10:31

@Charlie33
Hij heeft er al 1 op zijn naam staan: MSR. Weliswaar dubieuze omstandigheden waarin hij won. En vorig jaar zat hij er al dicht bij in PR, dus het kan zo maar eens verkeren

horsm 7 april 2018 om 10:35

Het zou zomaar kunnen.

Jungle Man 7 april 2018 om 10:49

Demare is -net als Greipel- inderdaad meer ‘wielrenner’ dan bijv. Keutel of Groenewegen. Is een gevaarlijke outsider als ze hem er niet af weten te rijden.

mollemarijden 7 april 2018 om 10:57

Klopt hij is wat groot en sterker dan de meeste echte sprinters en dus ook wat zwaarder. Verwacht hem ook beter op de kasseien net als Timo Roossen , van Baarle en Sep van Marcke.

thorsen 7 april 2018 om 11:07

Als hij bij QS had gereden had ik hem een kans gegeven, nu zie toch niet echt een scenario voor me waarin hij gaat winnen.

Spruch 7 april 2018 om 11:14

Mooi om in de week na Vlaanderen altijd te horen hoeveel renners die het in Vlaanderen niet haalden, eigenlijk Parijs-Roubaix beter ligt dan Vlaanderen.

ikbenprocycling 7 april 2018 om 11:18

Zeker een mogelijke winnaar. Ik zou er geen probleem mee hebben. Hopelijk spanning tot het eind en moge de morgen sterkste winnen.

tvm 7 april 2018 om 11:31

Ik heb ook vertrouwen in Demare in aanloop naar Parijs-Roubaix, richting de start. Vanaf dat moment is het een ander verhaal.

LB117 7 april 2018 om 11:39

Demare zie ik als de gevaarlijkste outsider, hij kan aanklampen is bezig aan een berensterk seizoen en mocht het tot een sprint komen dan legt hij ze er allemaal op.

dikkechaap 7 april 2018 om 11:55

Dit jaar zitten de sterkste sprinters in relatief zwakke ploegen, het moet dus wel heel raar lopen wil het een sprint van een grote groep worden. Quickstep, Sky, EF, willen allemaal niet met een grote groep naar de streep. Greg zonder topvorm ook niet.

assen 7 april 2018 om 12:18

Demare heeft een relatief sterke ploeg, en zelf is ie ook goed. PR wordt vaak door snelle mannen gewonnen… Als ik tien mannen moet noemen die de grootste kans hebben om te winnen morgen, zit ie er (net) bij.

hessers 7 april 2018 om 12:48

Vrije rol voor Sinkeldam?

vlek 7 april 2018 om 13:01

Nee, die geeft vandaag in de krant helaas aan zich weg te cijferen voor Demare.

Chaba 7 april 2018 om 14:30

Dan heeft Demare er in ieder geval een superknecht bij. Dat is altijd lekker.

ikbenprocycling 7 april 2018 om 15:42

Droge wind-mee editie ( *?), dan zal weinig knechtenwerk nodig zijn in de tweede helft van de koers. Allemaal gunstig voor een type als Demare die de nodige grote motor heeft voor een monument en het kan afmaken met eindsprint.
Ik verwacht drukte op de baan in het Velodrome, en sprintzege.
Terpstra zie ik toch niet definitief loskomen in deze condities, tenzij QS erin slaagt de rivalen zwaar te blokkeren. Maar ik verwacht (en hoop) morgen zeer attent rijden van al de usual suspects tot aan de meet, en dat ze zich dus niet weer op hun nummer laten zetten.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.