Grote Prijs van Brabant keert terug op de veldritkalender

vrijdag 5 februari 2016 om 10:12
Grote Prijs van Brabant keert terug op de veldritkalender

Foto: Marcel Koch

De Grote Prijs van Brabant keert na een jaar afwezigheid terug op de wielerkalender. De veldrit verhuist van ’s Hertogenbosch naar Rosmalen en zal worden gehouden op zaterdag 12 november 2016.

Richard Groenendaal gaat zich bezig houden met het 2,5 kilometer lange parcours. “Natuurlijke hoogteverschillen zijn hier niet aanwezig, maar er is inmiddels met veel zand al een heuvel aangelegd die een belangrijke rol gaat spelen in het parkoers waarop de renners verder ook een aantal bulten en ruggetjes zullen tegenkomen”, legt de oud-wereldkampioen uit.

Organisator Libéma wil het evenement combineren met een grote wielerbeurs die op Autotron gehouden zal worden. Daarnaast wil het de veldrit omlijsten met onder meer clinics voor jeugd en sponsors en andere geïnteresseerde bedrijven. De organisatie is nog op zoek naar een hoofdsponsor.

De Grote Prijs van Brabant werd voor het laatst verreden in 2014. Toen ging de zege bij de mannen naar Lars van der Haar. Bij de vrouwen won Helen Wyman. De eerste editie in 2013 werd gewonnen Tom Meeusen en Marianne Vos.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Brabantwielrennen 5 februari 2016 om 11:48

Goed nieuws voor het Brabantse Veldrijden dat deze cross weer terug is. Is deze datum risicovol te noemen met op 11 november Soudal Classics in Niel en 13 november Superprestige in Gavere? Ivm publiek (uit België) en deelnemersveld.

SolerEritrean 5 februari 2016 om 13:00

mooi zo

Headlines

Materiaalzone

Populair