Grosu boekt tweede zege in Tour of Qinghai Lake, Ariesen derde

Grosu boekt tweede zege in Tour of Qinghai Lake, Ariesen derde

foto: Sirotti

zaterdag 28 juli 2018 om 09:29

De zevende etappe van de Tour of Qinghai Lake is andermaal uitgedraaid op een massasprint. Voor de tweede keer deze ronde wist de Roemeen Eduard Michael Grosu aan het langste eind te trekken. De sprinter van Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini versloeg in de straten van Menyuan de Italiaan Luca Pacioni en onze landgenoot Tim Ariesen. Met Andre Looij (4e) eindigde er nog een Nederlander bij de eerste vijf.

De leiderstrui blijft in het bezit van de Colombiaan Hernan Aguirre. Voor Grosu is het zijn vijfde zege van het seizoen. Eerder won hij – naast de derde etappe van deze Chinese rittenkoers – al de tweede rit in de Ronde van Kroatië. Hij kroonde zich in juni bovendien tot Roemeens kampioen tegen de klok én op de weg.

Voor de 24-jarige Ariesen – die onlangs de overstap heeft gemaakt van Roompot-Nederlandse Loterij naar het bescheiden Ningxia Sports Lottery-Livall – is het zijn beste uitslag deze ronde. De een jaar jongere Looij eindigde in de eerste twee etappes respectievelijk als zevende en zesde.

Morgen gaat de zeventiende editie van de Tour of Qinghai Lake verder met de langste etappe. Over een afstand van maar liefst 237 kilometer zal er worden gereden van Qingshizui naar Zhangye. Ondanks twee beklimmingen van tweede categorie, is de verwachting dat er opnieuw gesprint zal worden om de zege.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 28 juli 2018 om 09:57

Mooi kampioensshirt.

0
123poetertjes 28 juli 2018 om 12:35

Schitterend inderdaad! Die van Dušan daarentegen…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone