Grosu blijft maar winnen in Tour of Qinghai Lake, Ariesen opnieuw derde

Grosu blijft maar winnen in Tour of Qinghai Lake, Ariesen opnieuw derde

foto: Sirotti

zondag 29 juli 2018 om 10:18

Eduard Michael Grosu heeft de smaak te pakken in de Tour of Qinghai Lake. De 25-jarige Roemeen van Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini mocht in de straten van Zhangye alweer voor de derde maal juichen, nadat hij gisteren ook al won in Menyuan. Hij rekende ditmaal af met de Wit-Rus Siarhei Papok. Tim Ariesen eindigde net als gisteren op de derde plaats.

Aangezien de 237 kilometer lange etappe van Qingshizui naar Zhangye een vlakke finale kende, had de Colombiaan Hernan Aguirre geen moeite om zijn leiderstrui te behouden. Zijn voorsprong op landgenoot Hernando Bohórquez is nog altijd geruststellend.

Voor Grosu is het alweer zijn zesde zege van het seizoen: de helft van zijn overwinningen heeft hij behaald in deze Tour of Qinghai Lake. Net als gisteren wisten Ariesen en André Looij zich te plaatsen in de massasprint. De 23-jarige Looij eindigde ditmaal als negende.

De kans is groot dat Grosu morgen zijn zevende seizoenszege zal binnenhalen. Op de dag voor de enige rustdag heeft de organisatie gekozen voor een 175 kilometer vlakke etappe. In Jinchang wordt gestart op een lokaal circuit, waarna het peloton na twee ronden afdraait en koers zet in zuidelijke richting naar de miljoenenstad Wuwei.

De Tour of Qinghai Lake duurt nog tot en met zaterdag.

Dit artikel delen:

1 Reactie

123poetertjes 29 juli 2018 om 10:37

Edi on fire! Dit is wel even een rondje dat hij nodig had, het bleef voor hem al veel te vaak bij dichte ereplaatsen in het verleden maar nu kan hij echt een keer uitpakken in z’n mooie trui. Over ereplaatsen gesproken: Pacioni heeft inmiddels wel een behoorlijk indrukwekkende reeks neergezet hier.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone