Groenewegen: “We wisten dat de vorm goed was”

donderdag 15 juni 2017 om 17:09

Dylan Groenwegen heeft LottoNL-Jumbo een tweede zege op rij bezorgd in de Ster ZLM Toer. Voor de Nederlandse kampioen is het zijn vierde winst van het seizoen. “Weer een overwinning erbij. Dat is heel mooi”, glundert hij voor de camera van WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Volgens ploegleider Merijn Zeeman was de voorbereiding er een uit het boekje. “Zeker, het was heel hectisch met de versmalling op het laatst. Daar was ik ze even kwijt, maar de wachtten perfect en daarna word ik goed afgezet”, beschrijft Groenewegen. “Winnen is altijd lekker en we wisten dat de vorm goed was, die heb ik meegenomen uit Noorwegen. Zeker in aanloop naar de Tour.”

Bekijk het volledige interview in de video.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

27 Reacties

DeLuiaardVanLimburg 16 juni 2017 om 10:13

We hebben een Nederlandse sprinter die zich leuk kan mengen in het sprintgeweld en de potentie in zich heeft op den duur tour-sprintjes te winnen. Maar het kan ook een eeuwig talent blijven van het niveau net daar onder, die links en rechts z’n sprints wint en 1 tour-rit pakt.

Voor nu is de anticipatie juist wat het zo leuk maakt om wielrennen te kijken. De mogelijkheid dat hij wint is misschien wel leuker dan het feit dat hij daadwerkelijk wint. Maar je kunt natuurlijk ook alles door en door willen analyseren, ieder zijn heug en meug.

0
Thailand 16 juni 2017 om 10:41

@ josi, als het gaat om topsnelheid en in vorm denk ik dat Cavendish nog altijd het beste is. Die is ook nog eens goed in positioneren.
Maar het woord 'als' zegt het al, Kittel heeft het niveau wat jij beschrijft sinds 2014 niet meer laten zien. En Cavendish is dit jaar ook nog niet top.

Als het principe van je bent zo goed als je laatste wedstrijd is Gaviria op dit moment gewoon de beste, die is nu definitief doorgebroken. De vraag is nu, wordt de tour van 2017 de doorbraak van Groenewegen. Het potentieel is er, maar eerste echt grote overwinning moet nog komen. En voor een stukje nuancering, hij heeft pas 1 jaar WT erop zitten en tot nu 1 WT ritje gewonnen van de 3e rij. Kittel boekte in zijn eerste twee WT jaren ook enkel een paar WT ritjes van de 3e rij.

0
  • 1
  • 2

Net binnen

Populair

Materiaalzone