Groenewegen niet ontevreden na tweede plek: “Voelde me de afgelopen weken moe”
foto: Cor Vos
vrijdag 17 september 2021 om 18:20

Groenewegen niet ontevreden na tweede plek: “Voelde me de afgelopen weken moe”

Dylan Groenewegen slaagde er vandaag net niet in om het Kampioenschap van Vlaanderen te winnen. De Nederlandse sprinter van Jumbo-Visma wist in de eindsprint Jasper Philipsen het vuur aan de schenen te leggen, maar zette zijn versnelling net iets te laat in. Toch klonk Groenewegen na afloop niet erg teleurgesteld.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Sterker, Groenewegen was eigenlijk best tevreden met zijn tweede stek. “Ik had vandaag best een goed gevoel, terwijl ik me de voorbije weken juist erg moe en zwak voelde. Ik heb vier weken lang hoofdpijn gehad. Ik weet niet of het door de vaccinatie komt”, aldus Groenewegen. “Ik kwam ook niet vooruit in de Benelux Tour, maar nu waren de benen weer goed. Ik ben blij dat ik vandaag kon meesprinten om de zege.”

Parijs-Roubaix 
“Ik had vandaag natuurlijk graag gewonnen, maar ik kwam net iets te kort. Ik moet Jasper feliciteren met deze zege. Alpecin-Fenix heeft vandaag hard gereden. Of er iets mis ging in de sprint? Niet echt. Jasper ging wat eerder aan en ik kwam net iets te laat. Dat is nu eenmaal sprinten.” Groenewegen richt zich nu op de Duitse klassieker Eschborn-Frankfurt van aankomende zondag. “Er is een kleine kans op een sprint, maar ik ga mijn best doen.”

Groenewegen weet ook al hoe zijn resterende programma eruit ziet voor de komende weken. “Na Frankfurt doe ik nog mee aan Parijs-Roubaix, Binche-Chimay-Binche en Parijs-Tours. Een mooi programma en hopelijk kunnen we daarna goed de winter ingaan.”

 
3 Reacties
Sorteer op:
17 september 2021
PR, ik ben benieuwd....
17 september 2021
Er ging 'niet echt' iets mis in de sprint ... Tsja hoe ver kun je 'niet echt' oprekken.
17 september 2021
Zag er qua sprint in ieder geval weer vlotjes/prima uit.

Reacties zijn gesloten.