Groenewegen na derde ritzege: “Ik had een minder gevoel dan de vorige dagen”

donderdag 12 september 2019 om 08:18
Groenewegen na derde ritzege: “Ik had een minder gevoel dan de vorige dagen”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen boekte woensdag zijn derde ritzege in de Tour of Britain, maar had onderweg helemaal geen goed gevoel daarover. In ieder geval niet zoals hij dat had tijdens zijn eerdere ritzeges. “Dit was echt een mooie teamprestatie en een geweldige lead-out, alleen had ik een minder gevoel dan de vorige dagen”, zei Groenewegen na afloop.

Jumbo-Visma stak in de achtervolging op de kopgroep een handje toe met Koen Bouwman. Daarna volgde nog een heuvel in de slotfase. “We zaten op die slotklim niet helemaal ideaal”, blikt de topsprinter terug. Uiteindelijk bleek Groenewegen zijn hele ploeg, met Jos van Emden, Amund Grøndahl Jansen en Mike Teunissen, nog te hebben voor de lead-out. “Met dank aan Jos kwamen we op het juiste moment weer van voren te zitten, waarna Amund en Mike de sprint geweldig aantrokken. Deze zege is niet alleen goed voor mijn moraal, maar ook voor de ploeg.”

Het was door de slotklim een listige finale, moet ook Teunissen erkennen. “We vonden elkaar net op tijd. Uiteindelijk zorgde Jos ervoor dat we goed gepositioneerd aan de slotkilometer konden beginnen. Amund trok de sprint goed aan, waarna ik Dylan ideaal naar de laatste tweehonderd meter kon brengen. Ik hoefde mijn moment alleen maar af te wachten.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

evos01 12 september 2019 om 08:25

Wat zijn de starttijden tijdrit van Tour of Brittan

Emergo 12 september 2019 om 09:42

Googelen !!!!

Headlines

Materiaalzone

Populair