Groenewegen met vertrouwen naar NK en Tour: “Ik sta er goed voor”

Door , vrijdag 29 juni 2018 om 16:48
Groenewegen met vertrouwen naar NK en Tour: “Ik sta er goed voor”

foto: ASO

Dylan Groenewegen is klaar voor het Nederlands kampioenschap en de Tour de France. Zondag wil de sprinter van LottoNL-Jumbo de rood-wit-blauwe trui heroveren, nadat hij hem vorig jaar verloor aan Ramon Sinkeldam. “Ik ben een van de favorieten, maar er zijn meer favorieten”, aldus Groenewegen tegen de NOS.

“Het is een NK dus er zijn scenario’s mogelijk. Als het een sprint wordt, ben ik wel een van de te kloppen mannen”, aldus de Amsterdamse spurter, die dit jaar al negen keer zijn handen in de lucht mocht steken. Met dat aantal behoort hij tot de internationale top als het gaat om het aantal seizoenszeges. Groenewegen durft te stellen dat niemand sneller is dan hij is: “Ik denk het niet, nee.”

Jagen op gele trui van Breukink
In de Ronde van Slovenië wist Groenewegen een ritoverwinning te boeken. Daarna verbleef hij nog enige tijd in het land van ploeggenoot Primož Roglič om te trainen. “Ik voel me heel goed en de waardes zijn, zoals Merijn (Zeeman, red.) dat altijd zegt, van wereldniveau. Dat moet ook als we in de Tour willen scoren”, aldus de sprinter.

In 1989 was Erik Breukink de laatste Nederlander die het geel droeg. Die statistiek komt ieder jaar weer bovendrijven. Met een vlakke openingsrit in de aankomende Tour liggen er kansen voor de 25-jarige Amsterdammer. “Ik hoop dat ik zijn opvolger word. Ik sta er goed voor en voel me goed. Iedereen weet dat ik die rit wil winnen, en het kan zeker. We winnen veel dit jaar en op een mooie manier. Ik heb er veel vertrouwen in”, zegt hij.

Dit artikel delen:

19 Reacties

ronddraaien 29 juni 2018 om 16:50

Hoe vaak is het al gebeurd dat een renner de slotrit van de Tour wint, en dan de eerste rit van de volgende Tour?

DemarrErik 29 juni 2018 om 17:03

Aantal is lastig. Kittel was de laatste in 2013 & 2014 denk ik?

williams 29 juni 2018 om 17:18

Ik ben die hard QS fan maar als er ééntje is die volgens mij kan scoren is het Groenewegen…
Gaviria zal er staan, Kittel wordt niets meer, Cav is passé en de rest is de 2e rij…

assen 29 juni 2018 om 17:22

Wat veel vaker voorkomt is dat een renner die die heel veel vertrouwen heeft te winnen, uiteindelijk toch niet wint.

Kwibus 29 juni 2018 om 17:24

Zou heel mooi zijn als hij het geel pakt, zeker een kanshebber.

Ik ga er niet vanuit, er kan zoveel gebeuren in sprints… En de voorbereiding daarop…

Edjahh 29 juni 2018 om 18:24

Edit redactie: Bedankt, is aangepast!

KissMyAce 29 juni 2018 om 18:28

“Ik ben een van de favorieten, maar er zijn meer favorieten”….
Tsja, gelukkig hoef je niet perse een hoog IQ te hebben om goed te kunnen fietsen

Jungle Man 29 juni 2018 om 18:41

Die sprintraces…… 200 km fietsen , mede door de oortjes de vlucht van de dag terughalen en dan gaan….. zo voorspelbaar en zo saai!

Bobby Solo 29 juni 2018 om 18:45

Dus uit alleen deze quote maak jij op dat ie dom is? Over laag IQ gesproken.

Schollekop 29 juni 2018 om 18:54

We zullen het zien. Denk wek dat Groenewegen is momenteel denk ik de snelste maar zijn positionering is vaak niet goed. Kittel schrijf ik zeker nog niet af. Kan zomaar 3 ritten winnen.

grootverzet 29 juni 2018 om 19:25

Ik moet eerlijk zeggen dat sprintetappes in de tour de france mij nooit kunnen boeien. Ik vind dat draken van etappes met te vaak valpartij-slachtoffers. Door die sprintetappes de eerste dagen kan zomaar jou favoriet die je volgen wilt voor het klassement en waar je naar uitkijkt in een ambulance belanden. Soms lijkt het alleen maar om die sprints te draaien. Zijn die eindelijk weer even achter de rug en de wonden nog nat dan mogen de echte mannen een keer laten zien waar het echt om draait. Maar hoeveel daarvan zijn er dan niet al uitgeschakeld. Sprintetappes stop die maar lekker in een rondje in ndl of België.

En zelfs al hebben we met Groenewegen een top ndl sprinter die mogelijk zelfs geel kan pakken dan nog blijf ik voor die etappes niet thuis als de zon schijnt. Ik lees dan na zo’n etappe alleen het verslag of er iemand schade is opgelopen. Als Groenewegen wint maar Kruijswijk is uit gevallen dan valt er niets te juichen wat mij betreft. En die dingen gaan zeker gebeuren maar met wie. De eerste etappe is er al een waar ik niet naar uitkijk.

Emergo 29 juni 2018 om 20:17

@Grootverzet Dat risico zit in alle etappes; misschien moet je maar helemaal niet kijken.

beskes 29 juni 2018 om 20:42

@grootverzet
Tuurlijk is het voorspelbaar en saai maar ook bergritten zijn in de laatste jaren niet altijd even leuk geweest. De heuveletappes/punchyaankomsten zijn vaak nog het leukst om naar te kijken. Maar goed die laatste 5km van een sprint vind ik toch altijd wel fantastisch, zeker als je ook nog met een pouletje meespeelt haha

kelderfan 29 juni 2018 om 21:13

Ik ben ’t eens met @grootverzet. Tuurlijk is ’t leuk om te weten, dat Groenewegen scoort, maar als daarbij kandidaten voor de eindzege worden uitgeschakeld en dan zeker je favo, dan is dat niet te verteren. In elke etappe kan zeker wat gebeuren, maar de kans op valpartijen en ongeregeldheden is in sprintetappes vele malen groter. Zie zaak Sagan.

Covadonga 29 juni 2018 om 21:51

Ik kijk uit naar de sprintetappes en zeker in de Tour als de hele wereldtop er aan de start staat. Heel fascinerend.

geolarpat 29 juni 2018 om 22:11

@ grootverzet

Wat een verhaal joh. Ik blijf niet thuis zeker als de zon schijnt. Heb je niks anders te melden en dan is “kelderfan” het nog met je eens ook. Graag wat meer inhoud in je verhaal.

kelderfan 29 juni 2018 om 23:47

@grootverzet
Ja, leuk nog eens ’t verhaal herhalen voor “geolarpat” lijkt mij niet verkeerd.

LutsenkoFan 30 juni 2018 om 02:02

Mensen die sprintetappes niet kunnen waarderen zijn geen wielerfan.

joopie2 30 juni 2018 om 17:07

Mensen die denken te kunnen bepalen wie er wel of geen wielerfan is, zijn zelf geen wielerfan..

Headlines

Materiaalzone

Populair