Groenewegen mee in de vlucht: “Ik vond het wel grappig”

donderdag 18 juli 2019 om 17:59
Groenewegen mee in de vlucht: “Ik vond het wel grappig”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen koos voor de aanval in de eerste Pyreneeënetappe van deze Tour. De sprintkopman van Jumbo-Visma ging samen met Mike Teunissen mee in de vroege vlucht. “Ik vond het eigenlijk wel grappig”, zo doet Groenewegen zijn verhaal bij de NOS.


Het was geen verrassing dat Groenewegen uiteindelijk moest lossen op de flanken van de Peyresourde. “Als zo’n grote groep gaat, hoef je zelf niet veel te doen. Ik dacht: ik schuif maar mee, dan kan ik het daarna wat rustiger aan doen”, aldus Groenewegen, die als 130e finishte in aankomstplaats Bagnères-de-Bigorre.

“Het was een zware rit, maar de tijdslimiet was wel voldoende. Als je op een makkelijke manier kunt meeschuiven, moet je het zeker niet laten.” De grote vraag is: gaan we Groenewegen nog vaker zien in de vroege vlucht? “Als de kans zich voordoet, zeker. Dan heb je nog eens wat te doen op een dag als vandaag.”

“Ik kon op de klimmetjes mijn eigen tempo rijden, waardoor ik op een veilige manier kon binnenkomen. Ik had eigenlijk verwacht dat we nog meer voorsprong zouden krijgen. Maar het was een relaxte dag”, zo concludeert de ritwinnaar in Chalon-sur-Saône.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Brabander 18 juli 2019 om 18:01

Haha. Wat een zalig relativerend bericht

Olly 18 juli 2019 om 18:02

Over twee jaar voor het AK. Alleen nog wat gewicht verliezen om met Carapaz en cs mee te springen in het vervolg.

Sagan=hulk 18 juli 2019 om 18:07

Er zullen wel nog ritten komen waar hij er zelfs maar niet aan kan denken om in de vroege vlucht te zitten. Benieuwd of hij Parijs haalt.

the student 18 juli 2019 om 18:36

Als hij gewoon gezond blijft en niet valt zie ik geen reden dat hij Parijs niet haalt.

Attack 18 juli 2019 om 18:22

Ben ik de enige die het vreemd vind dat die niet mee deed aan de tussensprint?
Als je toch vooraan zit kan je net zo goed ff meerprijzen lijkt me

Veloburto 18 juli 2019 om 18:27

Ik vind het eerder vreemd van matthews, als sagan valt/ziek wordt sla je jezelf toch voor je kop dat je 40 punten heb laten liggen

TheBFG 18 juli 2019 om 19:15

Die laat expres een gat vallen zodat Bora hem volgende week niet automatisch terughaalt als hij nog eens voor een vlucht gaat

Random wielerliefhebber. 18 juli 2019 om 21:04

Hij ging mee met Mike TeunisseN! :P

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair