Groenewegen kent pech in slotkilometer Münsterland Giro

donderdag 3 oktober 2019 om 18:44
Groenewegen kent pech in slotkilometer Münsterland Giro

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen was de grote afwezige in de eindsprint van de Sparkassen Münsterland Giro, de sprinter van Jumbo-Visma reed namelijk lek in de slotkilometer van de Duitse semiklassieker. “De koers verliep zoals gehoopt, het is jammer dat een lekke band roet in het eten gooit”, zo vertelt ploegleider Grischa Niermann.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Jumbo-Visma reed de hele dag attent van voren, maar net op het moment suprême ging het dus mis voor de Nederlandse formatie. Bij afwezigheid van sprintkopman Groenewegen reed Mike Teunissen naar de zesde plaats, maar hij had niet genoeg snelheid om winnaar Álvaro José Hodeg ook maar enigszins te bedreigen.

“Het was een pittige koers”, zo kijkt Niermann terug op een verregende uitgave van de Sparkassen Münsterland Giro. “We zaten goed van voren en Dylan voelde zich eveneens goed. Toen Mike in de gaten kreeg dat Dylan een probleem had, ging hij voor zijn eigen kans. Hij werd nog zesde en dat is prima, maar we kwamen hier voor de overwinning.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

ThorHushovd 4 oktober 2019 om 12:08

Echt zonde, Mike is natuurlijk geen echte topsprinter maar daarom wel mooi en fijn dat hij er nog een 6e plek uit wurmt. Hodeg wel lekker trouwens, om Ackermann te verslaan, ik had vooraf alleen Dylan opgeschreven die dat zou kunnen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone